Toplantıya, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel AVŞAR, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanı ve üyeleri ile İŞKUR Müdürü Tekin KAYA, SGK Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, Ticaret İl Müdürü Mitat ONAY, KOSGEB Müdürü Onur KURTÇU ve işverenler katıldı. Faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, işverenlere İŞKUR, SGK ve KOSGEB destekleri hakkında bilgi verilerek, işverenlere 2019 yılında da devam eden söz konusu desteklerden yararlanmaları hatırlatıldı.

         İşe yeni alınacakların ücretleri İŞKUR’ dan…

         Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, İŞKUR’ un istihdam destekleri hakkında işverenleri bilgilendirdi. İŞKUR Müdürü KAYA, işverenlerin anlık işçi ve nitelikli işgücü sorununa karşı işbaşı eğitim programlarının çözüm ve fırsat sunduğunu, en az 2 sigortalı çalışanı olan işverenlerin bu desteklerden yararlanabildiğini belirtti. Ayrıca, işverenlerin her meslekteki işçi alımlarında İŞKUR’ un İşbaşı Eğitim programını kullanarak, katılımcıların asgari ücret olan 2.020.-TL üzerinden 3 aydan 6 aya kadar ücretlerini Kurum karşılamaya devam ettiğini ifade etti. Bunun yanında, işverenlerin yeni işe alımlarında bilişim ve imalat sektöründe 6 ay, bilişim ve basın sektöründe 9 ay, diğer sektörlerde 3 ay süreyle ücretlerin İŞKUR tarafından ödendiğini belirtti.

         Sigorta prim teşviklerinden yararlanılması istihdam maliyetlerini azaltacaktır.

         SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, istihdamın arttırılması, üretimin üzerindeki işçilik maliyetlerinin azaltılması için uygulanan birçok sigorta prim teşvikleri bulunduğunu belirterek, SGK prim teşvikleri hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca, 18-29 yaş arasında bulunan ve iş yeri açmak isteyen gençlerin, 1 yıl süreyle Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılamaya devam ettiğini ifade etti.

         2019 yılının Girişimcilik Eğitimleri Şubat ayında başlıyor.

         KOSGEB teşvikleri hakkında işverenlere bilgi veren KOSGEB Müdürü Onur KURTÇU, yeni girişimci adaylarına çağrıda bulunarak 2019 yılının uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin Şubat ayı itibariyle başlatılacağını ve eğitime katılmak isteyen adayların İŞKUR’ a müracaat edebileceklerini belirtti. Ayrıca, 2018 yılında yaklaşık 2.000 kişilik girişimcilik eğitimi düzenlendiğini hatırlatan KOSGEB Müdürü KURTÇU, eğitim sürecindeki destekleri dolayısıyla, İŞKUR, SATSO ve Ticaret Borsasına teşekkürlerini ifade etti.

         İstihdam teşvikleri 2019 yılında da devam ediyor.

         SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel AVŞAR toplantıda yapmış oluğu değerlendirmede “Devletimiz, işverenlerimiz için alternatif istihdam teşvikleri sunmaktadır. Son yıllarda bu teşvik ve desteklerin tanınırlığının artması neticesinde işverenlerin söz konusu desteklerden daha fazla yararlandığını görmekteyiz. Ayrıca, küçük ve orta ölçekli işletmelerin de bu desteklerden yararlanmaları istihdam maliyetlerini azaltacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilişim