Halka Anayasa değişikliği teklifi hakkında bilgi vermek ve akıllarına takılan soruları yanıtlamak amacıyla oluşturulan masanın bugünkü konuğu CHP 24. dönem milletvekili Umut Oran ve Kadın Kolları Eski Genel Başkanı Hilal Dokuzcan oldu.

CHP Sakarya Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ile İl Başkanı Ayça Taşkent'in de yer aldığı çalışmaya, vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Çalışmanın başlangıcında pazar esnafı ve vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan 24. dönem CHP Milletvekili Umut Oran, referandum sürecinde tüm ülkeyi dolaştıklarını belirterek, "Her taraf yangın yeri; 7 milyon işsizimiz var, Suriye'den ülkemize sığınmış yaklaşık 4 milyon işsiz, aşsız misafirimiz var. Sadece bir yılda teröre 2 bin kurban vermişiz. Sınır ötesi savaşa girmişiz, şehit sayımız 100'e yaklaşmış. Yatmadan kalkmadan bu sorunları çözmek gerekirken, rejim tartışmasına nereden girdik, bunun zamanı mıydı şimdi" şeklinde konuştu.

Halkın önüne koyulan anayasa değişikliği teklifi içinde bu sorunlara çözüm olacak tek bir madde bulunmadığını ifade eden Oran, şöyle konuştu: "18 maddelik Anayasa değişiklik teklifinin tek gayesi var; Bir tek kişiye sınırsız, denetimsiz yetki vermek. Biz de vatandaş olarak kararımızı vereceğiz; önümüze konulan tek adam rejimine Evet mi diyeceğiz, Hayır mı. Biz Cumhuriyete, milletin egemenliğine inananlar Hayır diyeceğiz.

Bu yetkiler, bizim Genel Başkanımıza verilmek istense biz ona da kesinlikle Hayır deriz. Çünkü bizim için bu mesele memleket meselesidir, parti meselesi değil." Vatandaşların mutlaka 16 Nisan'da sandığa gitmesi gerektiğini de vurgulayan Oran, "Komşunuzu, akrabanızı, yakınınızı sandığa gitmeye ikna edin. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım" dedi. CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da Sakarya'da yürütülen çalışmalardan büyük heyecan duyduğunu belirterek,"Sandıktan Hayır çıkacak. Biz bunu başaracağız, birlikte yol alacağız" dedi. 

Editör: TE Bilişim