Ziyaretler

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor. Sakarya’da yeni bir sayfa açmak gerektiğini anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, vatandaştan destek istiyor. Uzm. Dr. Cihan Kolip, hatıra ve gönüle değil, hizmet edecek kadrolara oy vermeleri çağrısı yapıyor.

Partizanlık Sakarya’ya büyük zarar verdi

Partizanlığın Sakarya’ya büyük zarar verdiğini anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Ne olursa olsun, hata yaparsa da yapsın sonuçta bizim parti anlayışı çok tehlikelidir. Bunun dinimizde de örf ve geleneklerimizde de yeri yoktur. Hepimiz, birbirimize karşı sorumluyuz. Partizanlık uğruna, Sakarya’yı ehil olmayan yerel yöneticilerin eline terk etmenin sorumluluğu, vebali hepimizin üzerindedir. Ehil olmayan kadroların yaptığı her yanlışta, adaletsizlikte sadece onların mı günahı ve vebali vardır? Şimdi bazı vatandaşlarımız şöyle diyor: ‘Tamam adaylar çok yetersiz ve ehil değil. Ama ben partiye oy veriyorum’. Eğer yerel seçimlerde böyle bir hata yaparsak, Sakarya’nın gelecekte kaybedeceği 5 yılın sorumlusu da bu düşünce olacaktır” diye konuştu.

Kent Meydanı

Kent meydanı ile ilgili bir iddiada bulunduklarını belirten Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bir vatandaş gibi Büyükşehir Belediyesi’nin resmi duyuru ve haberlerine bakarak dedik ki, Kent Meydanı ihalesine 3 firma katılmış. 11,5 trilyon lira ile en yüksek teklif veren firmanın tabelası var meydanda. Bu nasıl bir iştir? Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi ki, özrü kabahatinden beter! Diyorlar ki, o ihale iptal edildi, sonrasında 2 ihale daha yapıldı ve en düşük teklif verene ihale verildi. Şimdi bırakın bir aday olarak, bir vatandaş olarak 2 soru soruyorum. 1’incisi neden daha sonra yaptığınız 2 ihaleyi duyurmadınız ve vatandaşa açıklamadınız? 2’incisi halen daha Kent Meydanı’nın 1’inci etap ihalesini kaç paraya verdinizi neden açıklamıyorsunuz? Yoksa iddia edildiği gibi 11,5 trilyondan da mı daha yüksek? Şeffaf belediyecilik sözü vermiştiniz ya! Açıklayın tüm Sakaryalılar öğrensin” diye konuştu.

Ada treni

Cumhurbaşkanı’nın şehre gelmesinden önce Ada Treninin seferlerine başlayacağı izlenimi verilmek istendiğini de kaydeden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bir başka komedi de burada yaşanıyor. Bu trenin seferlerini iptal eden sizsiniz. Şimdi yeniden sefer başlama görünümü vererek seçmene hoş görünmeye çalışan da sizlersiniz. En başından beri bahsettiğimiz vizyon meselesi bu. Bizim vizyonumuz şehri hafif raylı sistemlerle donatmak. Onların vizyonu iptal ettikleri seferi yeniden başlıyormuş gibi göstermek. Onlar bunu büyük başarı olarak görüyorlar. Sakarya’daki son 25 yıllık yerel yönetim anlayışının özetidir Ada treni.” Diye konuştu.

Bir önceki seçimde de yer altına alıyorlardı

Bir önceki yerel seçim sürecine de atıfta bulunan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Şimdiki yönetim adaylarının en büyük projesi, iptal ettikleri treni yeniden sefere koymak. Önceki dönem en azından biraz daha elle tutulur bir proje vardı. Dönemin AK Partili Başbakanı seçim öncesinde söz verdi. Garı Mithatpaşa’ya kadar yer altına alacağız dedi. Sonra göstermelik zemin etütleri yapıldı? Peki sonra? Nasıl olsa Sakaryalılar hatıra-gönüle oy veriyor ya. Hepsini attılar bir tarafa. Yani hizmet falan yok ortada. Sakaryalılar, hizmet trenleri karşısında 25 senedir Selamsızlar Bandosu muamelesi görüyor. Bu anlayışa dur demenin zamanı geldi. Hatıra-gönüle oy verip de, Yerel yöneticilerin, belediye başkanlarının, iktidar milletvekillerinin hizmet üretmeyip, Sakarya’yı yüzüstü bırakma devri kapanacak. Sakaryalılar ehil kadrolara oy vererek, hizmet devrini başlatacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim