Miting

İYİ Parti Geyve Belediye Başkan adayı Atilla Zeytinoğlu ve İYİ Parti seçim irtibat bürosu, önceki akşam düzenlenen görkemli bir program ile açıldı. Açılış, mitinge dönüşürken, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Geyve Belediye Başkan adayı Atilla Zeytinoğlu ile İYİ Parti Geyve ve CHP Geyve ilçe başkanları, kalabalık bir toplulukla birlikte, miting alanına doğru, mehteran ekipleri eşliğinde yürüdüler. Geyveliler, yürüyüş sırasında ‘Başkan Atilla’, ‘Geyve’nin gururu Zeytinoğlu’ sloganları attılar.

Projelerimiz ile yönetime talibiz

Miting, adeta görsel şölenlerle başladı. Havai fişek ve semazen gösterilerinin ardından Geyvelilere ilk olarak İYİ Parti Geyve İlçe Başkanı Yusuf Baran hitap etti. Baran, seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu ifade ederek, ‘Bizler İYİ Partililer olarak projelerimiz ile belediye yönetimlerine talibiz” diye konuştu.

Zeytinoğlu, “Geyve’de büyük heyecan var”

31 Mart seçimlerine az bir süre kala heyecanın her geçen gün arttığını ifade eden İYİ Parti Geyve Belediye Başkan adayı Atilla Zeytinoğlu, “Ben çok heyecanlıyım. Ama görüyorum ki sizler de heyecanlısınız. Bugün bu heyecan bu meydana sığmıyor. Bu heyecanı 31 Mart sabahına kadar sürdürmeliyiz” dedi. Belediyeciliğe yirmi yılını verdiğini hatırlatan Zeytinoğlu, “Belediyeciliğin bir okulu yok. Belediyeciliği ancak içinde yetişerek öğrenirsiniz. Bizler muhalefetteyken belediyecilik yaptık. Buna rağmen bu alan doluysa demek ki muhalefette bile insanlarımıza en güzel hizmetleri yapabilmişiz” dedi.

Belediyeyi doğru insana emanet edin

İYİ bir belediyecinin güvenilir, dürüst ve birikimli olması gerektiğini anlatan Zeytinoğlu, “Bu unsurlar kimde oluşuyorsa ona oy verin. Çünkü bu kişiye kenti emanet edeceksiniz. İnsanına tepeden bakan birisi belediye başkanı olmamalıdır. Şu anda arazideyim. Mevcut belediye başkanı ve çevresindekilerin kibri vatandaşlarımızın onlara duyduğu en büyük antipati sebebi olmuş durumda. Bu kibri yenmedikleri sürece artık Geyve’de seçim almaları mümkün değil” şeklinde konuştu. Zeytinoğlu, kazanmaları durumunda belediyeyi Geyveliler ile birlikte yöneteceklerini de sözlerine ekledi.
 

‘Memleket için’
Zeytinoğlu’dan sonra konuşan İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip coşkulu kalabalığa teşekkür ederek, “Bu kalabalık Atilla beyi belediye başkanı seçtiğinizin göstergesi. Hepimiz bu görevi memleket için kabul ettik. Kimsenin adamı olmadık. Yalnızca halkın önünde eğileceğiz. Benim için yerel seçimlerin en büyük artısı Geyve halkını ve Atilla Zeytinoğlu’nu tanımak oldu” şeklinde konuştu. Kolip, seçilmesi durumunda Geyve’ye kapalı yüzme havuzlu büyük spor kompleksleri, gençler için kültür ve sanat merkezleri yapma sözü de verdi.
 

Milletvekili Dikbayır; 'Her önerimiz reddediliyor'
İYİ Parti Sakarya Milletvelili Ümit Dikbayır ise yaptığı konuşmada, mecliste olumlu şeyler olması için yasa tasarısı ve araştırma önergeleri verdiklerini anlattı. Sürekli Ak Parti ve MHP’li milletvekillerinin red oylarına maruz kaldıklarını belirten milletvekili Dikbayır, “Asgari ücretlilerin vergi yükünü hafifletmek ve EYT’liler için kanun teklifi verdik. Ama AKP ve MHP’li vekiller reddetti. Ancak EYT sorunu iki partinin de seçim beyannamesinde bu madde vardı. Bir partinin seçim beyannamesi sözü ve namusudur. ‘Şehit ailelerine TOKİ’den ev verelim’ dedik. Yine reddettiler” diye konuştu.

'Tank Palet'in satılmasına izin vermeyin'
Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Dikbayır, “Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir fabrikanın yarısını Katarlılara diğer yarısını da iki şirkete satacaklar. Sayın CHP Milletvekili Engin Özkoç ile beraber bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde hükümete Sakarya’dan sert bir mesaj verilmesi gerektiğini ifade eden Dikbayır, “Eğer seçimlerde tepkinizi gösterirseniz hükümet bu işten vazgeçecek. Göstermezseniz de etekli bir Katarlı o fabrikadaki albayımızdan hesap sorabilecek. Buna müsaade etmeyin” dedi.
 

Editör: TE Bilişim