Kotuk aday olma kararı ile ilgili, ‘Mahallemd ki birçok eksiği gördüğüm ve bunların üzerinden geleceğime emin olduğum için aday oldum’ dedi.

Kotuk, mahallenin eksik ve ihtiyaçları için şu ifadeleri kullandı:
‘Mahallenin çevre düzenleme konusunda çok eksiği var. Asfaltlanmamış yollarımız, tretuvar eksikleri, düzenlenmesi gereken boş alanlar var. Bir başka konu başıboş sokak hayvanları var. Öğrenciler için özellikle de akşam saatlerinde sorun oluşturuyor. Gerekli önlemleri alacağız. Gerekirse bölgeye barınak yapılması için bizzat çalışacağız. Sosyal yardımlaşma konusunda da eksikler olduğunu gördük. Mahallede ki yardıma muhtaç insanlara yeterli yardım sağlanamıyor. Devlet imkanlarını en doğru şekilde kullanıp ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Ayrıca kermes, panayır gibi etkinliklerle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yardım ve kaynak sağlayacağız.

Gençlerin faydalanması için sosyal alanlar oluşturmayı da planlıyoruz. Gençlerin sosyalleşebileceği, spor yapabileceği hiçbir alan yok. Mahallemize spor alanları, kütüphane, konferans salonu kazandıracağız. Mahallemizin eksiklerini giderebilmek için resmi kurumlarla mahalle arasında köprü vazifesi göreceğim. Devletin bütün imkan ve olanaklarının mümkün olduğu çerçevede halkım için kullanmasına çaba göstereceğim. ’

İLK HEDEF MUHTARLIK BİNASI

Kotuk, öncelikli planının mahalleye bir muhtarlık binası kazandırmak olduğunu belirterek, ‘İçinde konferans salonu ve kütüphane olan yeni bir muhtarlık binası yaptırmayı planlıyoruz. Burada öğrencilerimizin kütüphane, internet ve bilgisayara erişimi olacak. Öğrencilerimiz dilediğinde ödev ve derslerinin çıktılarını almak için buradan ücretsiz faydalanabilecekler. Sınav zamanlarında burası 24 saat faaliyet gösterecek. Öğrencilerin her zaman yanında olacağız. Kemalpaşa’yı üniversiteye yakışır, gençlerle barışık, herkese örnek bir mahalle yapacağız’ dedi.

Kotuk, adaylık süreciyle ilgili de şu ifadeleri kullandı:
“Azaları çalışmaya hevesli, güvenilir, işlerinde başarılı, mahallesi için canı gönülden çalışacak insanlardan seçtim. 10 günde bir durum değerlendirmesi yapıyoruz. Ev ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Bütün evlere, bütün seçmenlere hiçbir ayrım gözetmeden teker teker ulaşmaya çalışıyoruz. El broşürlerimizi dağıttık herkese yapacaklarımı anlattım. Mahalleden çok olumlu geri dönüşler aldık. Özellikle gençlerden büyük destek var. Gençlerin desteğiyle bu yola çıktım. Geniş ve köklü bir aileye sahibim onlarında desteği her zaman arkamda. Bütün akrabalarıma teşekkür ediyorum. Adil, dürüst ve güzel bir seçim olmasını diliyorum. Her şey Kemalpaşa için.’

 Erol Kotuk 1969 Kemalpaşa Mahallesi doğumlu. Evli ve 3 Çocuk Babası. Emekli çiftçi. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu..

Editör: TE Bilişim