Ak Parti Danışma Toplantısını İlçe Teşkilat binasında bugün gerçekleştirdi. İlçe Teşkilat Başkanı Fevzi Bora,  Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Kadın kolları başkanı Oysa Asan Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Mahalle Muhtarları ve Ak partili üyelerinde katılımı ile saat 14:00’da teşkilat binasında yapıldı.

Toplantıda ilk söz alan Kadın kolları başkanı Oya Asan oldu.

Oya Asan’ın açıklamaları şu yönde oldu;

İlçemizde misafir olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gerek kendi gücümüzle gerek hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle temin etmeye çalışıyoruz. İstanbul Beşiktaş’ta göreve giden Polislerimize yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet Yaralılara acil şifa diliyorum, dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora Konuşmasında;

Akyazı Ak Parti teşkilatı olarak çalışmalarımızı eskiye göre biraz daha hız verdik ve hızlı bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Önümüzde bir referandum görülüyor. Cumhurbaşkanlığı tasarısı Anayasa komisyonunda görüşülüyor daha sonra meclise sunulacak daha sonrada Nisan ayı gibi referandum yapılacak.

Fakülte Akyazı’nın Hakkıdır!

Sakarya’ya yapılacak olan ikinci bir üniversite kurulma aşamasındayız.  Tabi bu daha Meclisten geçecek Cumhurbaşkanı onaylayacak ondan sonra Üniversite resmen kurulmuş olacak. Bu Üniversitenin özelliği uygulamalı bir üniversite. Türkiye’de de bir eşi benzeri yok değişik bir formatta bir üniversite çok kampüslü bir Üniversite olacak.  Değişik Basın organlarında çıkan haberlere aldırış edip Akyazı’yı zor durumda bırakmaya çalışıyorlar. Akyazı Ak partinin kalesi %78 oy almış bir İlçe, Sakarya’da ikinci bir Üniversite kurulacaksa eğer Akyazı’nın bir Fakülte almaması gibi bir şey mümkün değil. Biz görüşmelerimiz yaptığımız ilgili kişilerle aldığımız düşünceler bu yönde. Herkesin gönlünden geçen bir fakülte olacak değil tabiki fakat Orhanbey Üniversitesi kurulduğu zaman Akyazı’ya kesinlikle bir Fakülte gelecek. Sakarya kırsalında en büyük İlçeyiz 2002 yılından beri Ak partinin en çok oy aldığı ilçeyiz bunun içi Akyazı’nın göz ardı edilmesine müsaade etmeyiz, dedi.

Hasan Akcan Konuşmasında;

Toplantımıza katılan tüm Üyelerimize Vatandaşlarımıza Misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Şehitlerimiz Rahmet ve Minnetle anıyoruz. 15 Temmuzu hiç unutmayacağız dedik unutturmayacağız dedik 15 Temmuz çok önemli bir gecedir, dedi.

Akyazı Muhtarlar Derneği başkanı Bekir Durmuş’ta söz alarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Beşiktaş’ta Kayseri’de Erbabta görevleri başında şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyoruz. Tabi tüm Ülkemize de başsağlığı diliyor yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz, dedi.

Son olarak Danışma toplantısında down sendromlu olan Osman Bahadır’da bir konuşma yaptı. Akyazı’nın sevilen yüzdelerin den olan Osman Bahadır katılımcılar tarafından büyük alkış aldı

Alaattin Onur

Editör: TE Bilişim