Türkiye Barolar Birliği'nin 'Hayır' kampanyasına Sakaryalı evetçi avukatlar 'Evet' diye cevap verdi. Toplantı, AK Parti ve MHP tarafından ortaklaşa olarak düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, MHP İl Başkanı Avukat Levent Bülbül ve MHP Milletvekili Zihni Açba ile baro üyesi avukatlar katıldı.

HACIEYÜPOĞLU
Yapılan konuşmalarda şu görüşlere yer verildi; Baro eski Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, “Hukukçular olarak sistem değişikliği olacağını ve bu sistem üzerinde herkesin bir eleştirisi, fikri olacağına inanıyoruz. Bizim barolar olarak, barolar birliği olarak bu ortamı sağlamamız gerekiyor. Bu tartışmaları görüşümüz ne olursa olsun, bu ordunun sağlama vazifesi vardı. Beklentilerimiz istediğimiz yönde olmadı”

MUSTAFA İSEN
Milletvekili Mustafa İsen, “Türkiye bugün 1915’te ki hasta adam konumunda değil. Meselelerine daha çok sahip çıkabilecek bir konumda. Ama çevremizde ciddi bir yangın var, bu yangın Türkiye’yi etkiliyor. Türkiye’de hem bu yangının söndürülmesinde, hem de bu yangının neticelerinden kendisini daha sade bir konuma taşımada gayret içinde. O bakımdan da Türkiye’nin gerçekten hızlı karar alabilme ve bunları hızlı uygulayabilme noktasında çok kritik bir aşamada durduğunu biliyorum. Bunun çok hayrına olabilecek ve Türkiye’nin önünü açabilecek dikkate değer bir uygulama olduğunu bir kez daha vurgu yapıyorum”

ZİHNİ AÇBA
MHP Milletvekili Zihni Açba , “Bir konuşmacı çıkıyor diyor ki, eğer 16 Nisan akşamı sandıkta hayır çıkarsa, Türkiye’de kan gövdeyi götürür, Türkiye’de savaş çıkar diyerek yalan söylüyor. Yine bir başka kişi çıkıyor ve diyor ki; eğer 16 Nisan akşamı evet çıkarsa, Türkiye’ye 17 Nisan’dan itibaren padişahlık gelir buda yalan söylüyor. Türk milleti hakikaten Cumhuriyet ile birlikte fikrini verdi. Bu memlekette bu milleti birbirine düşürmeye ne kimsenin gücü yeter nede kimse bunu başarabilir”

LEVENT BÜLBÜL
MHP İl Başkanı Avukat Levent Bülbül kararının 'Evet' olduğunu söyleyerek, “Çatı kuruluşumuz ana meslek kuruluşumuz Türkiye Barolar Birliği'nin çok ciddi bir angajman içerisine girmesi bir anda meslektaşlarımızı sıkıntıya soktu diye gördük. Bu sıkıntıyı her sohbetimizde, her yerde konuştuk 'Evet' diyecekleri düşünen de 'Hayır' demeyi düşünende bu noktada bu işin bir aşırılığa dönüştüğünü ifade etti. Bende 'Evet' görüşünde olan bir meslektaşınızım. Bu sebeple belki böyle bir toplantıya ihtiyaç duyuldu”

Editör: TE Bilişim