Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanlığı'nda yapılan açıklamada CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent,CHP Adapazarı İlçe Başkanı İlker Yılmaz ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ile Erol Aydın'ın dostları katıldı.

Adapazarı İlçe Başkanı Yılmaz'ın hoşgeldin konuşması ile başlayan açıklama İl Başkanı Ayça Taşkent'in konuşması ile devam etti. Taşkent konuşmasına başlamadan önce ölümünün 1. yılı nedeniyle eski il başkanlarından Selçuk Gedikli'yi andı ve geçmiş öğretmenler günü nedeniyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Partilerinin kongre sürecine girdiğini ifade eden Taşkent Türkiye'nin geleceğinin CHP'nin geleceği ile doğrudan bağlantılı olduğunu ve kongre sonuçları ne olursa tüm partililerin ve partiye gönül veren yurttaşların tam demokratik, laik, parlementer sisteme dönüş için yoğun biçimde çalışmaları gerektiğini ifade etti ve Erol Aydın'a adaylık sürecinde başarılar dinledi.

Erol Aydın da konuşmasından önce Gedikli ve yakın zamanda yitirmiş oldukları CHP lileri andı. Konuşmasına Mustafa Kemal'in "benim iki eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir" sözlerini hatırlatarak başlayan Aydın, Türkiye Cumhuriyeti'nin zor günlerden geçtiğini ve CHP'nin iktidara hazırlanmak zorunluluğunun bilincinde olduğunu ifade etti.

Ülkenin AKP eliyle Ortadoğulu, gelenekçi, otoriter bir devlete dönüştürüldüğünü ifade eden Aydın, iktidarın politikalarını eleştirdi ve açılan davalar yoluyla basın kurumlarına yapılan baskılara değindi.

"Cumhuriyet İçin İktidar" grubu olarak önkoşulsuz, beklentisiz olarak yola çıktıklarını belirten Aydın konuşmasına "İlimiz ve ülkemiz için ilkeli, demokratik, katılımcı, üyelerinin söz ve karar sahibi olduğu CHP'de siyaset üretmeye adayız. Merkez yoklamalarıyla milletvekili olunmasını istemiyoruz. Milletvekili; CHP delege ve üyelerinin belirlediği Sakarya'nın milletvekili olmalıdır. Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri mutlaka ön seçimle belirlenmelidir." diyerek devam etti.

Aydın açıklamasını tüm kongre delegelerinin, dost kurum ve örgütlerin, gençlerin, kadınların desteğini beklediğini ifade ederek bitirdi.

Editör: TE Bilişim