Sakarya Yerel Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Cevdet Koç, aday adayları arasında siyasi geçmişi ve tecrübesi en fazla olan adaylardan biri olarak dikkati çekiyor.

Kızılay, Tümsiad, Ensar Vakfı, Müsiad gibi toplumsal amaçlı sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenen Cevdet Koç, Erenler Belediyesi Başkan aday adaylığı başvurusunu 10 Kasım Cumartesi Günü Saat 15.00’de AK Parti Erenler İlçe Teşkilatına yapacak.

Siyasi yaşamında Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi, Has Parti ve son olarak AK Parti teşkilatlarında görev yapan Cevdet Koç’un, Erenler Belediye Başkanlığı için şansının yüksek olduğu ifade ediliyor.

Cevdet Koç Özgeçmiş

1970 yılında Erenler - Şeyhköy’de doğdu. İlköğrenimini Köy okulunda tamamladıktan sonra, sırası ile Sakarya İmam Hatip Ortaokulu’na ve Sakarya 1’inci Endüstri Meslek Lisesi’ne devam etti. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Mekatronik Bölümü’nden mezun oldu.

Siyasi çalışmalarına 1989 yerel seçimlerinde Refah Partisi ile başladı. Üstlendiği çeşitli görevlerin ardından 1997 yılında kurulan Fazilet Partisi Adapazarı Merkez İlçe Yönetiminde yer aldı. İlçe teşkilatlarında değişik görevleri başarı ile sürdürürken, Fazilet Partisi’nin ardından kurulan Saadet Partisi’nde de Merkez İlçe Kurucuları arasında yer aldı. Teşkilat Başkanlığı, Siyasi İşler Başkanlığı, İlçe Sekreterliği gibi görevlerde bulundu. İl Genel Meclisi Üyesi adayı oldu. Seçimin ardından Erenler İlçe Başkanlığına getirildi. Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi’nden ayrılma kararı ile birlikte HAS Parti Erenler Kurucu Başkanlık görevinde bulundu. 2012 yılında bütünleşme kararının ardından HAS Parti’deki arkadaşları ile birlikte AK Parti’ye katılarak siyasi çalışmalarını sürdürdü.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Erenler İlçe Belediye Meclis Üyeliğine aday gösterildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi. Büyükşehir Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu.

Siyasi çalışmaların ve teşkilatların hemen hemen her kademesinde görev yaptıktan sonra, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, AK Parti Erenler Belediye Başkan aday adayı oldu.

Siyasi çalışmalarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de aktif görevler aldı. Kızılay Derneği Sakarya Şube Sekreterliği, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkan Yardımcılığı, ENSAR Vakfı Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜMSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, MÜSİAD Sakarya Şubesi Üyeliklerinin yanı sıra, çeşitli amatör spor kulüplerinin bünyesinde faaliyetlerde bulundu.

Mesleği ile ilgili özel bir fabrikada edindiği 15 yıllık iş tecrübesinin ardından, 2007 yılında kendi firmasını kurdu. Halen Çelik Yapılar imalatı konusunda faaliyet gösteren firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim