Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’nın belediye başkan adaylarını Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programla açıkladı. Büyükşehir ve 16 ilçe belediye başkanının açıklandığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün tarihi bir ana şahit olmanın onurunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım öncelikle huzur bulduğunuz şehrimize hoşgeldiniz diyor, aday tanıtım toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yatay mimariden taviz vermedik

Başkan Zeki Toçoğlu, “Ortaokul yıllarımdan itibaren, kendi irademle dahil olduğum bu hak davasının içerisinde milletimize hizmet etme imkanı veren Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bu süreçte davanın ahlaki sorumluluğunu her zaman üzerimizde taşıdık. Heyecanımızı hiç kaybetmedik. Sizin şehirleşme konusundaki temel ilkeniz yatay mimariye bağlı kaldık. Yatay mimariden, çevrenin, yeşilin, doğanın ve su kaynaklarının korunmasından asla taviz vermedik. 2009 yılında sizlerin tensipleriyle devraldığımız emanete sahip çıktık” dedi

Sizinle aynı yolda yürümek

Toçoğlu, “Ne kadar büyük bir sorumluluk üstlendiğinize; ülkemiz için, gönül coğrafyamız için, tüm dünya mazlumları için nasıl bir mücadele verdiğinize her zaman şahit olduk. Bu milletin evlatlarına kendi ülkesinde reva görülen adaletsizlikleri nasıl ortadan kaldırdığınızı bizzat müşahade ettik. Tüm dünyanın gözünün içine bakarak, Dünya 5’ten büyüktür dediğinizde mazlum milletlere nasıl bir moral verdiğinizi en derin şekilde hissettik. Fetullahçı terör örgütünün darbe girişimlerine karşı demokrasiye, milli iradeye, özgürlüğümüze nasıl sahip çıktığınızı tüm dünya gördü. Ülkemize dönük saldırılara karşı sergilediğiniz dik duruş sayesinde Türkiye’ye diz çöktüremediler. Sizinle aynı yolda yürümeyi nasip eden Allah’a hamdolsun” dedi.

İlk günkü heyecanla çalışmaya devam

Başkan Toçoğlu, “Bu davaya hizmet etmek aynı zamanda yeri geldiğinde bayrağı en iyi şekilde devretmeyi de gerektirir. Bu çerçevede Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini inşallah bir başka arkadaşımıza devredeceğim. Bu süreçte ilk günkü heyecanımızla çalışma devam edeceğiz. Kendimiz aday olduğumuzda nasıl çalıştıysak yine aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sakarya’da oyumuzu yükseltmenin gayreti içinde olacağız. Kapı kapı dolaşıp, davamızı, AK Parti’yi anlatmayı sürdüreceğiz” dedi.

Sakarya üzerine düşeni yapacaktır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonu dolduran binlerce Sakaryalıyı selamladıktan sonra konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Daha önce 2 dönem Serdivan Belediye Başkanlığı, 2 dönemde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerini sürdüren Zeki Toçoğlu’na şahsım ve Sakaryalılar adına şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir ve ilçelerimizde partimizi temsil edecek Belediye Başkan Adaylarına kolaylıklar diliyorum. Sakarya’nın tercihini gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum. Sakarya bu seçimlerde de partimizin bayrağını en yukarıda dalgalandıracaktır. AK Parti olarak tek amacımız Sakarya’yı ve Sakarya halkını hak ettiği hizmetlere ulaştıracağız” dedi.

Editör: TE Bilişim