BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Sakarya İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısına katıldı. Adapazarı'ndaki bir otelde gerçekleştirilen, il ve ilçe başkanlarının katıldığı basın toplantısında partiye yeni üye olanlara rozet takan Destici, daha sonra açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idam konusunda kaçamak cevaplar verdiğini söyleyen Destici, "Konuşmalarda idam geçiyor ve sayın Cumhurbaşkanı diyor ki 'Önüme gelirse imzalarım' bence bu kaçamak bir cevap. Sayın Cumhurbaşkanı isterse meclise o yasa gelir, sonra da önüne gelir o da imzalar. Referanduma girsin halk yüzde 90'dan aşağıya evet demez. Bizim sayın Cumhurbaşkanından isteğimiz şu, Ak Parti grubuna talimatı verecek. Onlar teklifini getirecekler. MHP zaten evet diyor. Halkın referandumuna gitsin ve ondan sonra bu yasalaşsın. 1'inci bu teröristler için, 2'ncisi çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için, 3'üncüsü de işte darbeyi yapıp meclisi bombalayan, sivil halka kurşun yağdıran bu katiller için idam cezası gelsin. Hiç burada kaçamak cevap vermenin bir anlamı yok. Buradan da açık destek verdiğimizi söylüyoruz" diye konuştu.

Destici iktidarın kamu alımlarında yapılan sözlü mülakatlarda devlet kurumlarına kendi adamlarını yerleştirerek FETÖ ile aynı suçu işlediğini belirterek, "FETÖ konusunda yeni mağduriyet alanlarının oluşmasına, kurunun yanında yaşın yanmasına, ya da asılsız isimsiz ihbar mektuplarıyla FETÖ'yle mücadele sürecinin bir cadı avına dönüşmesine de hiç kimsenin müsahade etmemesi lazım. Evet suçlu olanlar var, bunları cezalandırırsın ama mağdurlar da var ve mağdurlukların da mağduriyetleri ortadan kaldırılsın. Darbeyi yapanın arkasındakiler, üst akıl için önce Amerika dediler biliyorsunuz sonra hafifçe geri alma yoluna gittiler. Birisi soru çalmış vermiş, öbürü sözlü mülakat yapıyor kendi adamını seçiyor. Yine haksızlık, bunun soru çalmaktan ne farkı kaldı?" dedi.

Destici, Anayasa değişikliği konusuyla milletin enerjisinin yok edildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bizim anayasamızda şu anda hangi sistemle yönetildiğimizi yazmıyor. Zaten belki de temel problemlerden bir tanesi bu ve eksik bir demokrasiyle yönetiliyoruz. Bütün siyasi partiler kendi anayasa taslaklarını meclise sunsunlar. Hangi sistemi istiyorlarsa bunu sunsunlar. Bunu millete bir kavga aracı haline getirmesinler. Biri başkanlık sistemi mi istiyor, öbürü yarı başkanlık mı istiyor? Cumhurbaşkanlığı mı, parlamenter sistem mi istiyor. Milletin enerjisini bununla harcamak, yok etmek hele de bunun üzerinden milleti ayrıştırmak Türkiye'nin hayrına değildir."

DHA

Editör: TE Bilişim