Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti’nin geride bıraktığı 16 yılı ve yeni dönem siyasetine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. AK Parti olarak millete hizmet anlayışıyla 16 yıldır başarılı çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Toçoğlu, yeni dönemde de aynı anlayış ve kararlılıkla yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

Yolda olmanın şuuruyla millete hizmet yolunda 16 yıl

Başkan Toçoğlu, “AK Parti olarak yola çıkarken kendimize bir ilke edinmiştik; siyasetin tek limanı ahlaktır. Süreç içerisinde bu anlayıştan asla uzaklaşmadık. Milletimizden aldığımız güçle yine milletin iradesini güçlendirmek için çalıştık. Emanete sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Şehirlerimizi bu bakış açısıyla imar ettik. Projelerimizi bu anlayışla hayata geçirdik. Türkiye’de yaşanan büyük değişim ancak böylesi bir aşkla ve dava şuuruyla gerçekleşebilirdi. Biz 40 yıldan bu yana şuna inanıyoruz; biz hedefe ulaşamayabiliriz. Yaptıklarımız neticesinde arzu edilen hedefleri göremeyebiliriz. Ancak bizim meselemiz hedefe varmak değil, o yolda ilerlemektir. Biz yolda olmakla mükellefiz. İşte bu nedenle yolda olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz.” dedi.

Çağın ruhuna uygun yenilenme

Toçoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı; “Şimdi önümüzde büyük bir hedef var, 2023. Bugüne kadar tarih boyunca isimsiz nice kahramanın omuzlarında yükselen bu davanın nihai hedefi Hakkın rızasını kazanmak ve vatanımızın yeniden tarih sahnesinde güçlü bir ülke olarak yer almasını sağlamaktır. Güçlü Türkiye’yi sorunlarını çözmüş, evrensel standartları yakalamış, kültürüyle, sanatıyla, mimarisiyle örnek şehirler imar etmektir. Bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi yolumuza güçlenerek devam etmek durumundayız. Bunun için kendimizi yenilemek, çağın ruhuna uygun bir şekilde kurumlarımızı daha da dinamik hale getirmek, tempomuzu arttırmak, mazeret üretmeden yolumuza devam etmek durumundayız.”

Editör: TE Bilişim