AKP İl Başkanı Yunus Tever, seçmenin kararına saygı duyduklarını belirtirken, muhalefet cephesinde sevincin hakim olduğu görüldü.

 CHP İl başkanı Erdoğan Isır, bir önceki seçimin iptaline olan tepkisini dile getirerek, “Halk gereken cevabı verdi, toplum artık kavga istemiyor” yorumunu yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan,  alınan sonucun ders niteliğinde olduğunu ifade etti. DP İl Başkanı İsmail Ergül ise “demokrasi ve adaletin tesis edilmesi gerektiğini” kaydetti.

----

Seçmenin kararına
saygı duyuyoruz

AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever,  İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili olarak, “Seçmenin kararına saygı duyuyoruz” dedi.

 Yunus Tever, seçimi sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Sakarya teşkilatı olarak biz üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Sakarya’da bulunan yazlıkçıları tespit edip, oy kullanmalarını sağlamak amacıyla otobüslerle İstanbul’a götürdük. Seçim sonuçlarına, seçmenin kararına bizler saygı duyuyoruz”  ifadelerini kullandı.

---

“Halk gereken
cevabı verdi”

CHP İl Başkanı Erdoğan ısır, seçime ilişkin yaptığı değerlendirmede,  “ Öncelikle bütün örgütlerime teşekkür ediyorum. Çünkü Karasu Yazlık bölgesinde çok yoğun seçmenimiz vardı. İlk önce Karasu ilçe başkanıma teşekkür ediyorum. Oradan yaklaşık 9 araç kalktı. Buradaki ilçe başkanıma çok teşekkür ediyorum. 800’e yakın öğrenci gönderdik. Şahsi arabalarla buradan hastaları taşıyan seçmenlerimiz, üyelerimiz var, yöneticilerimiz var.  Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemem” dedi.

Isır şöyle devam etti:
“ Müthiş çalıştılar. Özellik son 10 gün gerçekten maddi manevi tüm gücünü seferber eden dostlarımız var.  Yaklaşık 60 kişilik bir müşahit ordusuyla beraber, Pazar sabahı İstanbul’daydık. Hepsi görevlerini en iyi şekilde yaptılar. Hepsi tecrübeli arkadaşlarımız. Sultanbeyli ve Ümraniye de özellikle çalıştık. Çünkü orada Sakaryalı yurttaşlarımızın çok fazla olduğunu biliyorduk. Oradan gelen talepler vardı. Onlarla birebir konuştuk. Oraya gittiğimiz zaman görmüştük. Gerçekten İstanbul her şeyin çok güzel olacağını inanmıştı.”

TOPLUM KAVGA İSTEMİYOR

“Yanlış hatırlamıyorsam 17.30 civarında da sosyal medya da ilk paylaşımımı yapmıştım. Arkadaşlara da mesaj çektim, her şey çok güzel oldu, eğer Sultanbeyli böyleyse diye... Sonuçlarda da çıktı. 500 bin fark bekliyorduk, 800 binlere geldi. Toplumlara inatlaşmayacaksınız, toplumla kavga etmeyecektiniz. Tüm siyasi hayatımda bunu tekrar öğrenmiş olduk. Toplum ve yurttaşlar hiçbir zaman kavga istemiyorlar. Artık ülkemiz barış istiyor.

Ülkemiz siyasi argümanların değil, projelerin ön plana çıkması, ülkenin faydası için ne yapılacaksa onun ön plana çıkması, gençlerin ön plana çıkması gerektiği bir düzen istiyorlar.

Ben gerçekten İstanbullu yurttaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Oraya gittiğimizde onların gözünde bu ışığı gördük. Sakarya’daki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Değişimin başladığını 31 Mart seçimlerinde de görmüştük. Fakat metropollerdeki değişim bizim gibi yerlere biraz geç yansıyor.”

SAKARYA’DAKİ DURUM

4 meclis üyesinden 28 meclis üyesine çıkmıştık. Bu da bir başarıydı. Bizim amacımız belediye almaktı. Millet ittifakı ile çalışmalarımızda elimizden gelen tüm gayretleri davranmamıza rağmen olmadı. Ama bunu İstanbul başardı. Canan başkanımı çok tebrik ediyorum. Yürekten kutluyorum. Tüm örgütlerimiz İstanbul’un kazanılması için her şeyi yaptılar. Bunu sadece biz değil, AKP, MHP, HDP, İYİ Partili yurttaşlarımız bunun bir mezhep, siyasi düşünce olayı olmadığını, İstanbul’un değişime ihtiyacı olduğunu dile getirmişlerdi. Halk gereken cevabı verdi.  inşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak.”

--

Ders niteliğinde
bir sonuç alındı

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçlarsan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucunu, “Tüm bu yaşananların ülkeye yönetmeye talip kişiler tarafından bir ders niteliği taşıdığını düşünüyorum” diye değerlendirdi.

Selçuk Kılıçlarsan, seçime ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:
 “Öncelikle yenilenen İstanbul seçimlerinin İstanbullu vatandaşlarımıza, Türkiye’ye ve Türk Demokrasisine hayırlı olmasını dilerim. Ülkemiz yaklaşık 8 ay önce seçim atmosferine girmiş ve ülke yönetimi bugüne kadar gelen süreçte büyük zaman ve enerji kaybına uğramıştır.

31 Mart itibarı ile bu sürecin sonlanmasını beklerken, iktidar partisinin itirazları sonucu YSK, içinde birçok çifte standart taşıyan ve bugüne kadarki içtihatlarıyla bağdaşmayan bir karara imza atmış, İstanbul’da Millet ittifakı Adayı. Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimin yenilenmesine karar vererek Türk Demokrasisini zoraki bir sınava tabi tutmuştur.

Bu süreçte iktidar ortakları tarafından akıl almaz iftiralarla, aşağılamalarla ve devletin bütün imkanları kullanılarak yürütülen seçim çalışmaları, vatandaşın vicdan muhasebesi yapmasına sebep olmuş ve bir önceki seçime oranla büyük bir oy farkıyla. Ekrem İmamoğlu’nu tekrar seçilmesi sonucunu doğurmuştur.

Özellikle son bir hafta içerisinde bebek katili teröristin mektubundan medet umulması, milliyetçi muhafazakâr ve mukaddesatçı seçmen üzerinde olumsuz etki yaratmıştır. Tüm bu yaşananların ülkeye yönetmeye talip kişiler tarafından bir ders niteliği taşıdığını düşünüyorum.

Başta Genel Başkanımız. Meral Akşener olmak üzere, İYİ Parti olarak bu seçim döneminde gösterdiğimiz duruşun vatandaş nezdinde büyük takdir topladığını söyleyebiliriz. Kurulduğumuz günden bugüne Türkiye’nin siyasi kaderinin belirleyicisi olduğumuzu bir kez ispat etmiş olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bundan sonra da İYİ Parti olarak iktidar hedefimize yürürken, bu duruşumuzu doğru bulan herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Yüce Allah bizi bu kutlu yolda mahcup etmesin .”

“Demokrasi ve adalet
tesis edilmelidir”

Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, seçim sonuçlarını ilişkin “Türk demokrasisinin dibine dinamit koyma teşebbüsü başarılı olamamıştır ”dedi

Ergül, seçim değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:
“ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin Milletimize, Demokrasimize ve İstanbul’a Hayırlı olsun. Tekrar seçilen Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum. 23 Haziran’da yapılan İstanbul seçimi,  demokrasi sınavı oldu.  Sandığa ve milletin iradesine kimsenin ipotek koyamayacağı belli oldu. Sandığın demokrasimizin temel ve kalıcı değeri olduğu tekrar pekiştirilmiştir. Sonuçlar göstermiştir ki, YSK’nın aldığı ve bizleri derinden üzen 6 Mayıs kararı vatandaşımızın vicdanına sığmamış, demokrasilerde olması gerektiği kararı bir kez daha vermiştir.

Bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz Türk demokrasisinin dibine dinamit koyma teşebbüsü başarılı olamamıştır. Bundan sonra tüm tarafların ivedilikle demokrasinin temsilde adaletin güven tesis eden sistemin yeniden inşan edilmesidir.”

Editör: TE Bilişim