İstiklal Mahallesi sakinlerini evlerinde ziyaret ederek anayasa değişikli hakkında hane sahiplerini bilgilendiren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, daha sonra AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yenilikleri ve kazanımları hakkında Köprübaşı Mahallesi’nde vatandaşlara açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Önünü Tıkayan Sistemi Değiştireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa değişikliği teklifini imzaladığı andan itibaren Serdivan’da çalışmalara start verdiklerini ve gece gündüz, uzak yakın demeden tüm mahalle ve sokakları karış karış gezerek Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni gencinden yaşlısına herkese anlattıklarını ifade eden AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “Siyasi parti oylaması yapmıyoruz. Bu ülkenin kaderini belirleyecek bir referandum yapıyoruz. Allah’ın izniyle inşallah 16 Nisan’da Türkiye’nin önünü tıkayan sistemi değiştireceğiz.” dedi.

Milletimizin Bekası, Gençlerimizin Geleceği İçin EVET

Milletimizin bekası, gençlerimizin geleceği için, Türkiye’nin ayağına takılan prangalardan bir an önce sıyrılması gerektiğini vurgulayan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, daha güçlü, daha özgür ve daha demokrat adımlarla planladıkları hedeflere hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmak için, “Yeter söz de karar da milletindir” anlayışla sandığa gittiklerini ifade etti.

Bugün Ders Verme Zamanıdır

Alemdar, “Bugün, 1961 ve 1982’de milletin elinden yetkilerini alarak haklarını gasp edenlere ders verme zamanıdır. Bugün; bizim daha hızlı, daha iyi çalışabilmemizi engelleyerek bizi birbirimizden koparmaya, bölmeye çalışanlara, kadim medeniyetimizi hiçe sayanlara dur deme zamanıdır.” ifadelerine yer verdi.

Coşkumuzu Sandıklara Yansıtacağız

Gittikleri her yerde aynı coşkuyu ve heyecanı gördüklerini belirten Alemdar, “İnşaallah Serdivan’daki coşkumuzu EVET’lerle sandığa yansıtacağız, tüm şer odaklarına karışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz.” diye konuştu.

İki başlı yönetim modelinin ülkede siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa zemin hazırladığının altını çizen AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, iki başlılığın olumsuzluklarını yakın geçmişte yaşanan örneklerle anlattı.

 

 

İktidarsızlığı Önleyip, Yatırımların Önünü Açalım

Üstün, “Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı seçildikten 4-5 ay sonra anayasa kitapçığını masaya fırlattı. Ve memleket perişan oldu. İflasların, batıkların, intiharların ardı akası kesilmedi. Hesabı kim ödedi Başbakan Ecevit. Ekonomik faturayı kim ödedi? Bu millet.  Peki yetkisi olan ama sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanı’na ne oldu? Hiçbir şey olmadı. O rahatına baktı, görevine devam etti. Çiller Demirel’i seçti. Üç ay sonra kavga ettiler. Şu kadını buradan atın diye korumalarına kovdurdu. Biz şimdi diyoruz ki sistemi Cumhurbaşkanlığı üzerine kuralım, hem iktidarsızlığı önleyelim hem de yatırımların önünü açalım.” dedi.

Güçlü İnsanlara, Güçlü İktidarlara İhtiyacımız Var

Bu sistemdeki ısrarlı tutumlarının gelecek nesillerin refahı için olduğunun altını çizen Üstün, “Allah uzun ömür versin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra memleketin hali ne olacak? Yine koalisyonlara mı gideceğiz? İç karışıklıklara, kaoslara mı meydan kalacak? Arkadaşlar bu memleket dünyanın en kıymetli topraklarını, sınırları içerisinde barındırıyor. Ama etrafımız ateş çemberi. Güçlü insanlara, güçlü iktidarlara ihtiyacımız var. 16 Nisan’da bütün oyunları bozmak için EVET diyeceğiz.” diye koştu.

Editör: TE Bilişim