Geçmişten geleceğe

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Osmanbey İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ‘Geçmişten Gelece’ adlı sergiyi gezdi. Öğrencilerle tek tek sohbet eden Uzm Dr. Kolip, sergiledikleri ürünler ile ilgili bilgiler aldı.

Geleceğimiz olan çocuklar

Büyük önder Atatürk’ün ülkenin geleceği olan çocuklara çok ayrı bir önem verdiğini hatırlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Biz bu emaneti bugün taşıyıp, yarın da onlara teslim edeceğiz. Fakat bunları yaparken, çocuklarımızın eğitim ve sosyal olarak gelişimlerini eksiksiz ve çağın gerekliliklerine göre yapmalıyız. Bilgi çağında yaşıyoruz. Onlara bazı şeyleri ezberletmek yerine, bilgiye nasıl ulaşacaklarını, araştırmayı nasıl yapmaları gerektiğini, nasıl uygulayabileceklerini öğretmemiz gerekiyor. Bu sergide de bunları görüyoruz” diye konuştu.

Eğitim şartları

Sakarya’da eğitimdeki başarının bir türlü yakalanamadığını da ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Öncelikli olarak çocuklarımızın tabiî ki can güvenliklerini sağlamamız gerekiyor. Tüm eğitim kurumlarımızın deprem gibi afetlere dayanıklı olması lazım. Bu konunun takipçisi olacağız ve elimizden gelen her desteği sağlayacağız. Bizler diyoruz ki, öğrencilerimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Örneğin ücretsiz ulaşım desteği sağlayacağız. Yaşları daha büyük öğrencilerimize ve gençlerimize ücretsiz internet erişim desteklerimiz olacak.” Dedi.

Ahlak ve vatandaşlık bilgisi

Çocuklarımızın iyi bir öğrenim görmelerinin yanı sıra, ahlaklı, dürüst, memleketini seven ve vatandaş olarak haklarını da çok iyi bilen bireyler olarak yetişmelerine büyük önem verdiklerini de vurgulayan İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bu konuyla ilgili olarak da ayrıca projelerimiz var. Bizler sadece iyi birer doktor, mühendis, avukat, öğretmen, imam, bahçıvan yetiştirme gayesinde değiliz. Bizler sadece bilgi ile donatılmakla bırakılmamış, ahlaklı ve dürüst, memleketini seven insanlar ve meslek mensupları yetiştirerek, Sakarya’mızı ve ülkemizi emin ellere devretme gayesindeyiz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim