‘Sakarya bir çok ilin gerisinde kaldı’

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, seçim çalışmalarını Serdivan Kemalpaşa Mahallesi, Sakarya Kınalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Bağlar Mahallesi’ni ziyaret ederek sürdürdü. Uzm. Dr. Cihan Kolip, Sakarya’nın 17 senesi iktidar partisi döneminde olmak üzere 25 senedir hizmetten mahrum bırakıldığını ifade ederek, “Aynı tarz etkisiz yönetim anlayışı nedeniyle güzel şehrimiz Sakarya, bugün bir çok ilin gerisinde kaldı. Yaşam kalitesi bakımından son sıralardayız. Sakaryalılar bunu hak etmiyor” diye konuştu.

‘Seçimi kazanacağız’

Aday olarak açıklandığı ilk dakikadan itibaren seçimi kazanacağı ile ilgili inancının tam olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bugün de aynı inançla çalışıyoruz. Çok net bir şekilde ifade ediyorum ki, biz bu seçimi kazacağız. Kazanacağız derken, çoğul eki olarak bilinçli olarak söylüyorum ki çünkü bu seçimi Sakaryalılar ile birlikte kazanacağız. Sakarya’yı karış karış dolaşmaya başladığımda gördüm ki, bu inancı tüm Sakarya ile birlikte taşıyoruz. Sakaryalılar en az benim kadar seçimi kazanacağımıza inanmışlar” diye konuştu.

‘Allah yardım ediyor’

Ekibi ile birlikte hazırladıkları projelerin Sakaryalılar tarafından çok beğenildiğini ve benimsendiğini anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Önce hemşehrilerimizden sağ olsun binin üzerinde fikir ve proje geldi. Biz de ekibimiz ile birlikte oturup harmanladık. Bilim insanları, STK temsilcilerinden görüşler ve öneriler aldık. Sonuçta birbirinden güzel projeler çıktı. Projelerimiz çok benimsendi. Bunu yapılan bilimsel anketlerden de anlayabiliyoruz. Bize teveccüh gösteren hemşehrilerimizin oranı katlanarak artıyor. Gönlümüzde Sakarya’ya hizmetten başka, en ufak beklenti olmadığını gören Allah’ın da yardımıyla, şimdi gönül rahatlığıyla biz bu seçimi kazanacağız diyebiliyoruz” dedi.

‘Mücadeleden yılmayız’

İktidarın tüm imkanları ve algı oyunları ile bu süreçte baş etmek zorunda kaldıklarını da anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Yurt genelinde yaygın yapan medyanın tamamı iktidarın lehine haber yapıyor. Bir tanesi çıkıp da Sakarya’nın 25 yıldır hizmet alamadığını yazmıyor, haber yapmıyor. Yerel medyamız da zor şartlara rağmen bizim sesimizi duyurmaya çalışıyor. Bizler son derece kıt imkanlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna rağmen ezilmedik ve ezilmeyeceğiz de. Ama çok şükür ki hemşehrilerimiz tüm olan biteni görüyor ve anlıyor. Artık güçlü olanın değil, haklı olanın yanındalar. Sakaryalılar, nasıl bir yönetim anlayışıyla, kendisine kim hizmet edebilir artık net şekilde görüyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim