CHP Adapazarı İlçe Başkan adayı Fatma Kurtuluş, hedeflerinin yerel yönetimler olduğunu belirterek, “Adapazarlılar’ın sosyal demokrat belediyecilikle yeniden tanışma zamanı geldi” dedi.

Fatma Kurtuluş ve İl Gençlik kolları Başkanı Ulaş Yusuf Konyalı ile gazetemize yaptığı ziyarette, hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP’de daha önce ilçe başkanlığı görevinde bulunduğunu, bu döneme rastlayan 2007 seçimlerinde CHP milletvekili çıkaramadığı için kendisini başarısız bulup, görevden ayrıldığını anlatan Kurtuluş, CHP’de bugün de değişime ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Kongre sürecinde öncelikli hedeflerinin parti içi demokrasiyi işletmek ve delegenin tercihinin sandığa yansımasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kurtuluş, “Bu yüzden kongrenin çarşaf listeyle yapılmasını arzu ediyoruz. Bu yöndeki isteğimizde ısrarcı olacağız” dedi. 2019’da yapılacak seçimlerdeki adayların belirlenmesinde de önseçim isteğini dile getiren Kurtuluş, milletvekilliği seçimi için ‘kontenjansız önseçim’ talebini dile getirdi.

Kurtuluş, İlçe Başkanlığı yarışında çok sayıda adayın adının geçmesine ilişkin de, “Bu memnuniyet verici bir durum. Hepsi çok değerli. Seçimden sonra da birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

HEDEF YEREL YÖNETİMLER

Yerel yönetimleri çok önemsediğini ifade eden Fatma Kurtuluş, seçildiği takdirde bu hedefe yönelik çalışmaları planladığını bildirdi. “Adapazarlılar’ın sosyal demokrat belediyecilikle yeniden tanışma zamanı geldi” diyen Kurtuluş, şöyle konuştu:

“Türkiye’de bugün sosyal demokrat belediyeciliğin çok güzel örnekleri var. Hemen yanımızda Eskişehir örneği var. Belediyecilik nasıl yapılır görün. Bir de Adapazarı’na bakın. Her geçen gün yaşanmaz hale geliyor. Kentpark oturulmaz halde. Uyuşturucu kullanımı çok yaygın… Bir anne olarak çocuğum eve gelinceye kadar diken üzerindeyim. Sosyal yaşamın dışında, birkaç seçim öncesinde verilen bin yataklı hastane ortada yok. Deprem döneminde prefabriklerin kurulduğu Dernekkırı bölgesi pislik içinde. Mera alanı çöpten geçilmiyor. Sayılacak o kadar çok olumsuzluk var ki… İlçe Başkanı seçildiğim takdirde, öncelikle bir ar-ge ekibi oluşturacağım. Adapazarı için neler yapılabileceğini belirleyeceğiz. Yerel seçimlere adayımız projeleriyle girecek.”

Editör: TE Bilişim