24. Dönem Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş referandum çalışması kapsamında Sakarya da önce Pamukova İlçesini ziyaret etti. Güneş’i Pamukova da CHP İlçe Başkanı Ali Teke, Erdoğan Isır, Kadın Kolları Başkanı Melahat Kapucu, ADD Pamukova Şube Başkanı Hüseyin Mercen,İlçe yönetimi ve partililer karşıladı.

Pamukova da kent parkta vatandaşlarla bir araya gelen Hurşit Güneş Cumhurbaşkanının tarafsız kalmasını istediklerini ifade eden ve Prof. Dr. Güneş “ Bu referandumda partiler yarışmıyor.Bir tercih de bulunacağız. Ya parlamenter sistemle devam edeceğiz, ya başkanlık sistemine geçeceğiz. Cumhurbaşkanı herkesin üstünde ve tarafsız olmasını istiyoruz. Ordumuzun güçlü olmasını istiyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi koruyamazsak savaş ve darbe zamanlarında sıkıntılar çekeriz. Bir partinin genel başkanı ülkenin Başkomutanı olmaz. Olursa işin içine siyaset girer.Türkiye’de halk parlamenter sistemin devamını istiyor. Biz Cumhurbaşkanının hepimizin üstünde olmasını istiyoruz. Siyasi partiler arasında kavganın olmamasını istiyoruz. Ancak öyle milli birlik ve beraberliğimizi sağlayabiliriz. Ben 16 Nisan Pazar akşamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bir basın açıklaması bekliyorum.  Hayır, çıktığı zaman desin ki ben haklıma sordum, partimin başına mı döneyim yoksa tüm Türk milletinin ve siyasi partilerin Cumhurbaşkanımı olayım diye sordum. Milletimiz bana artık partinin başkanı olma, tüm partilerin ve Türk Milletinin başında kal dedi. Sağ olsunlar teveccühte bulunmuşlar ben gereğini yapacağım. Böyle demesini isterim doğrusuda budur “ dedi.

Güneş, ülkede meclisin bombalandığını ifade ederek “ Alınları secdeye değiyor diye, sübhane rabbiyel ala diyorlar diye onlara kanmıştık ama onlar terörist oldukları ortaya çıktı. Türkiye’nin bölünmesi için herkes çalışıyor. Bölünmemsi için elimizde iki tane güçvar. Biri milli birlik ve beraberlik. Diğeri ordumuz. Ordumuzun da içine sızdılar. F16 pilotları terörist çıktı “ dedi.

Güneş Pazar günü yapılacak referandumda herkes için ve millet için hayırlı olanın “ Hayır “ olduğunu ifade etti.

24. Dönem Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş buradan Alifuatpaşaya geçerek vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Milli Mücadelenin önemli isimlerinden Ali Fuat Cebesoy’un mezarını ziyaret ederek dua etti.

Buradan Taraklı İlçesini ziyaret eden Güneş, daha sonra Geyve İlçesine geçerek Eşme Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek referandum sürecini  ve neden hayır denmesi gerektiğini anlattı.

Editör: TE Bilişim