Tüm yurttaki eylemler saat 12:00’da eşzamanlı olarak başladı. Sakarya’daki eylemin adresi ise Adapazarı Kültrü Merkezi(AKM) önü oldu.

CHP Milletvekili Engin Özkoç şöyle konuştu;

 “Bir kişi bu ülkeyi başka emperyal güçlerin egemenliği altına sokamayacak, buna karar veremeyecek. Bunun karşısında olacağız. OHAL’e ‘hayır’ diyoruz. Tam demokrasi istiyoruz. Ülkemizin gençlerinin başka ülkelerin topraklarında ölmesine ‘hayır’ diyoruz.

Ülkemizin demokratik, laik bir şekilde yönetilebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde sonuna kadar mücadelesinde devam edecektir. Bu örgütlülük içerisinde katılan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği için mücadeleye devam ediyoruz.

“Bugün burada, Türkiye’nin bir kere daha onurlu ve itibarlı bir ülke olduğunu tüm dünyaya duyurdunuz. Bugün burada toplananlar, tüm dünyaya şöyle sesleniyor: Türkiye bağımsız, laik, demokratik bir cumhuriyettir. Türkiye, yüz yıllık bir cumhuriyettir.

Türkiye, tüm dünyaya sesleniyor ve diyor ki ‘Ne Amerika ne Rusya, tam bağımsız Türkiye’ diyor. Bunu buradan siz söylüyorsunuz. Yurtta barış, cihanda barış diyor. Evlatlarımız kim vurduya gitmesin diyor. Anneler şehit cenazelerinde ağlamasınlar, yürekleri dağlanmasın diyor.

Türkiye’nin geleceğine bir tek kişi değil, Türkiye’nin insanları karar versin diyor. Bunu bugün siz burada yüreğinizi koyarak yaptığınız eylemde tüm Türkiye’ye duyurdunuz. Herkese öngörüyle şöyle seslendiniz: Biz artık itibarsız bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Biz parlamenter sistemde, biz demokrasiyle yönetilen bir ülkede yaşamak istiyoruz. Biz, tam bağımsız Türkiye’de yaşamak istiyoruz dediniz.

Bu deyişinize Türkiye’de milyonlar katıldı. Siz de onlarla yüreklerinizi birleştirerek önümüzde yerel seçimlerde, genel seçimlerde herkesi sandığa davet ederek ve sandığa attığı oyuna sahip çıkmaya davet ederek tekrar itibarlı bir Türkiye için mücadele ettiniz. Burada il başkanım, ilçe başkanlarım hep birlikte tüm üyelerimizle birlikte, korkmadığımızı yılmadığımızı, mücadeleye devam edeceğimizi tüm Türkiye’ye duyurdunuz. Sizlere minnettarım.”

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, şöyle konuştu;

Editör: TE Bilişim