Sakarya Üniversitesi tarafından sözleşmelerinin yenilenmeyeceği açıklanan kantin işletmecileri, CHP İl Başkanı Erdoğan Isır’ı ziyaret ederek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Isır’ın haftalık basın toplantısı öncesinde gerçekleştirilen ziyarette, “Daha önce AKP’ye giderek sorunumuzu aktardık. Bugün buradayız, diğer partileri de ziyaret edeceğiz. Desteğinizi bekliyoruz” dediler.

Isır, bu görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, kantin sorunuyla ilgili olarak Rektör Fatih Savaşan’dan işletmecilere süre verilmesini istedi. Isır, işletmecilerle yaptığı görüşmenin içeriği ve talepler konusunda şunları söyledi:
“Üniversitede ki esnaf arkadaşlarımız ziyaretimize geldiler. Biliyorsunuz orada 15 işletmeci, 22 de iş yeri var. Daha öncede kendileriyle görüştüğümüz de, hiçbir şekilde rektörle görüşemediklerini iletmişlerdi. Sonunda Rektör beyle görüşmüşler, Rektör beye dertlerini anlatmışlar. Rektör beyin bu dertlere diyebildiği tek cümle, ‘sonuna kadar haklısınız’ olmuş. Sonra çözüm var mı? Çözüm yok. Size gelen heyeti dinliyorsunuz, dinledikten sonra da haklısınız diyorsunuz fakat hiçbir dertlerine cevap vermeden, “Sözleşmesi bitenler çıksın” diyorsun. Esnaf arkadaşlarımızın gerçekten iyi niyetli bir yaklaşımı var. Uzlaşmacı tutum sergiliyorlar. Burada işletme sahibi olmak gerçekten çok zor. “Biz burada 22 işletmeyiz, 22 işletmeyle beraber yanımızda çalışan gençlerle 200-300 kişiye istihdam sağlıyoruz” diyorlar. ‘Hepimizin bir ailesi var’ diyorlar. Kendinizi onların yerine bir koyun, bir insana 1 ay içerisinde burayı terk edin demek ne kadar doğru? Bir süre vermek zorunluluğunuz var.”

YEREL GAZETE YASAĞI
“Duyduk ki Sakarya Üniversitesi’ne Yerel gazetelerde artık girmiyormuş. Amaç nedir, ne yapmaya çalışıyorsunuz, Sakarya bu kadar mı? Konuşamayacak bir toplum muyuz? Yani ilçe başkanları, il başkanları, Sayın Vali, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, yetkili insanlar, yetkili büyüklerimiz gidip o konuya el atamıyorlar? Neyi bekliyorsunuz? Sayın Rektörüm 22 tane esnaf burada bağırıyor. İsyan ediyorlar, açıktayız diyorlar, bize yardım edin diyorlar ve bunu da vurmadan kırmadan hiç kimseye hakaret etmeden yapıyorlar. Bir tane arkadaş geçenlerde geldi dedi ki, ben burayı çocuğumla işletiyorum ve biz karnımızı buradan doyuruyoruz. Benim çocuğum yaklaşık, bir sene önce evlendi ve çocuk bekliyorlar torun bekliyorum ben. Peki burayı boşalttığım zaman ben yeni bir hayat nasıl ekmek götüreceğim diyor. Bu kadar mı vicdansız bu insanlar, bu kadar mı art niyetli. Orada ki işletmecileri çıkarttıklarında ellerine ne geçecek?”

SÜRE VERİN
“Bu işletmeler hiçbir şekilde biz buradan çıkmayız demiyorlar, bize süre verin zaman verin konuşalım hatta siz ne yapacaksanız biz de size yardımcı olalım diyorlar. Rektörün ne yapması lazım, öğrencilerin istekleri ve arzuları dışında uyuyorsa gerçekleştirmesi lazım. Esnaf ne istiyorsa onu yapması lazım. Bir Belediye Başkanı toplum, sokakta ki vatandaş ondan ne talep ediyorsa onu gerçekleştirmesi lazım… Neden oraya Rektör oldunuz, Neden oraya Belediye Başkanı oldunuz? Kendi arzunuzu gerçekleştirmek için değil. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bu işi gören insanlar burayı iş yeri olarak görüyorlar. Siyaset iş yeri değildir. Sizlerden ricam arkadaşlarımızın davalarına sahip çıkılması, buradaki arkadaşlarımızın sorunlarının dile getirilmesi. Çünkü bugün onların başına gelen yarın başkalarının başına gelecek.”

Belediyelere  eleştiri yağmuru

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır,  basın toplantısında AKP’li Büyükşehir, Adapazarı, Ferizli, Erenler belediyelerini eleştirdi, Pamukova’daki hastane inşaatındaki gecikmenin nedenini sordu.

Erdoğan Isır, Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıya yapılan yatırımları anlatıp, sıkıntıların bittiği yönünde açıklama yaptığına işaret eden Isır, “Dün gece Ferizli’den döndük, Allah kimseyi Adapazarı sokakların da ne arabayla ne yaya yürütmesin. Her taraf kırık dökük… Bir de ana caddelerden geliyorsunuz. Arabayla gittiğiniz zaman yayaların durumuna üzülüyor, yaya gittiğiniz zaman da arabalara bir şekilde laf söylüyorsunuz. Bunu sadece biz değil herkes net bir şekilde görüyor ki Sakarya’nın alt yapı sorunu bitmemiş” dedi.
FERİZLİ BELEDİYESİ’NİN HARCAMALARI

Ferizli’de ilçe Danışma Toplantısı’nda Ferizli Belediyesi’nin 2018 Faaliyet Raporu’nun gündeme geldiğini ifade eden Erdoğan Isır, “Bana enteresan gelen birkaç konuyu not aldım. Ferizli’de ödül ve plaket verilmiş 2018 yılında. Neredeyse Ferizli’deki tüm vatandaşlara plaket vermişler. Eski parayla 253 milyar para” diye konuştu.

Araç parkındaki iş makinesi ve araçların yarısından fazlasının iş göremez durumda olduğu, belediye hizmetlerinin bu eski iş makinalarıyla verilmesinden dolayı 738 bin TL yakıt, 454 bin TL de tahmini bakım ücreti ödendiğini ifade eden Isır, 2018 yılının temsil ve tanıtım giderinin de 272 bin TL olduğuna dikkati çekti. ”En küçük ilçemizden bahsediyoruz, Adapazarı ilçesinden, Serdivan ilçesinden bahsetmiyoruz” diyen Isır, “Bu giderlerin içinde yer alan yemek gideri 88 bin TL”  ifadelerini kullandı.

ERENLER’DE NEDEN TC YOK?

Isır, şöyle devam etti:
“Cumhuriyet Halk Partisi Erenler Meclis üyemiz, Erenler Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti İbaresi olmadığıyla ilgili bir önerge verdi. AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Ben Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyelerine ve Milliyetçi hareket partisi yurttaşlarımıza sesleniyorum, Milliyetçilik sadece milliyetçiyim demekle olmuyor. Bakın Meclis üyelerimiz Erenler Belediyesine Türkiye Cumhuriyeti İbaresi olmayı istiyorlar ve sizler Erenler ve Adalet ve kalkına partisi oylarını reddediyorsunuz.
Diğer bir olay da Bundan önceki Belediye Başkanımızın Erenler de yaptırdığı sosyal tesis. Bu sosyal tesise yaklaşık 200 milyon lira para harcandığı söylendi. Hani, Büyükşehir Belediye Başkanının o dönemki Erenler Belediye Başkanını kucağına aldığı resimlerden hatırlarsınız. Erenler Belediyesi bir tesisi işletemiyorsa ve işletemeyecekse niçin yaptı?  Erenler sınırları içerisindeki tesisi Büyükşehir e devrederken ne kazandınız? Sizden ne talep etti? Büyükşehir’in ne yapacağı da belli değil.”

PAMUKOVA’DAKİ HASTANE İNŞATI

“ Biliyorsunuz Pamukova’da 16 Şubat 2018 ‘de Bir hastane yapılması gündeme gelmişti, 16 Şubat 2019 da bitmesi bekleniyordu. Şuan da arkadaşlar Pamukova da hastane yapan inşaat firması kayıp. Geç kalındı, 1 yıl içerisinde bitecekti bu. Ne Belediye Başkanından bir açıklama var, ne AK Parti yetkililerinden. Sayın AK Parti yetkilileri bir araya geliniz lütfen doğru kararlar veriniz, lütfen kendinizle çelişmeyiniz. Sakarya’mızda bir yıl önce söz verilen hastaneye bir an önce başlayınız. Yerel seçimlerde Cumhurbaşkanımız geldi yine aynı sözü verdi. Verilen sözler tutulsun Hastane eksiği var. “

Editör: TE Bilişim