CHP Adapazarı İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı, dün Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Parti Komisyon Grup Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent, İl Başkanı Erdoğan Isır, ilçe teşkilatlarının başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, şehir gündeminden ülke gündemine pek çok konuda konuşmalar yapıldı.

ERKEN SEÇİM İHANETTİR

Toplantının ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan CHP Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş, konuşmasında önce erken seçim kararı hakkında konuştu ardından parti olarak yapmaları gerekenlerden bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, birkaç ay önce erken seçime karşı sözlerini hatırlatan Kurtuluş, “Erken seçim yapmak ülkeye ihanettir demiş olsa da bugün erken seçimi bırakın, 24 Haziran’da bir baskın seçimle karşı karşıyayız” diye konuştu.

BU SENE TARLA EKMEYECEK

Bu tarihin kendileri için sorun olmadığını, seçime hazır olduklarını ifade eden Kurtuluş, “CHP dışında toplumun da hazır olduğunu düşünüyorum” dedi. Kurtuluş, “Doğancılar köyüne gittiğimizde ilk defa bir çiftçi kardeşimiz ‘bu sene tarlamı ekmeyeceğim başkanım’ dedi. ‘Çünkü kazanamayacağım, daha da zarar edeceğim’ diyor. Senelerdir çiftçilikle geçimini sağlayan o çiftçi kardeşimiz artık bu seçimde, sandıkta bence kararını vermiştir” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

RANT ALANLARI YANDAŞLARA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şehrimizle ilgili şöyle konuştu: “Sakarya’da en merkezi yerdeki rant alanlarını ellerine geçirdiler, yandaşlarına verdiler. Sakarya’ya ait olan stadın yeri dahil olmak üzere bütün rant alanları AKP’li yandaşların eline geçmiştir. Tarım alanları imara açılmıştır. Buradan Kayalar köyüne giderken Türk Traktör’ün kurulduğu arazi, birinci sınıf tarım arazisidir. Merkezden trene binip de İstanbul’a ve Türkiye’nin her yerine giden insanlarımızın yolunu kesmişlerdir. O trenin merkezden hareket ediyor olması gerekir.”

HASARLI EVLER ÖĞRENCİLERE

“Depremde yıkılmış koskoca bir Sakarya’da hasarlı binalar hala ayaktadır. Bu evler öğrencilere kiralanmaktadır. 2 katlı binalara izin verilmeyen Sakarya’da, 7 katlı Cadde 54 kurulma aşamasındadır. CHP’den başka, Sakarya’da sesi çıkan tek bir siyasi parti yoktur. Bir tek CHP vardır. Nerede bir taş ocağı varsa nerede bir tarım alanıyla ilgili müdahale varsa nerede depremle ilgili gerçekten bir yıkım varsa nerede kentsel dönüşüm adı altında soyguna talana açılan bir alan yaratılıyorsa CHP örgütüyle beraber orada olmuş, mücadele etmiş ve verdiği mücadelenin sonunu getirmiştir.”

Editör: TE Bilişim