Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Serdivan İlçe Başkanı Sebahattin Gülbaş, ilçenin yıllardır kötü yönelitildiğini belirterek, ilçeye getirilmeyen hizmetlerden söz etti.

İl Başkanı Erdoğan Isır da Serdivan Belediye Başkanı ve AKP adayıYusuf Alemdar'ın adaylık sürecinde 'Serdivan'a verecek birşeyim kalmadı,beni aday yapmayın' dediğini ifade ederek, "Onun karşısında ise Serdivan'ın her şeye ihtiyacı var' diyen bir belediyebaşkan adayımız var, sayın Zafer Kazan" dedi. Isır, 'Sakarya'da çok şanslıyız, ama Serdivan'da çok daha fazla şanslıyız. Çünkü üç aydır alanlardalar, kol kola çalışıyorlar. 31 Mart'ta Zafer Kazan'ın kolunu kaldırmak bize nasip olacak" diye konuştu.

CHP İl Kadın KollarıBaşkanı Azize Çeroğlu ise şunları söyledi: "Bugün önce yerelde başlayan iktidarı ele geçirme günü. İçsel sorunların ya da herkesin bildiği sorunların konuşulma yeri değil. Çünkü bizler, iktidara susamış Sakarya halkıyız. Seçime çeyrek kala sevgibi başkanımıza ve onunla hareket edecek arkadaşlarına başarılar diliyoruz." 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Kolip ise başta Sakarya olmak üzere tüm Türkiye'de tarih yazılacağını ifade ederek, "Sakarya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağı, kazanacağız, kazanacağız" dedi.

CHP Grup başkanvekili Engin Özkoç da, Büyükşehir Belediye Başkan adayıCihan Kolip'in çok iyi bir hekim olduğunu ve şifa dağıtmak için caba harcağını belirterek, "Şimdi Sakarya'nın yaralarını sarmaya aday" dedi. Serdivan adayı Zafer Kazan'ın da çok başarılı Baro Başkanlığı dönemi yaşadığını, hak-hukuk ve adalet için mücadele ettiğini, yalnızca Sakarya'ya değil tüm Türkiye'ye adalet sağlansın diye çaba harcadığını vurguladı. Özkoç,  Kazan'ın başarılı baro başkanlığı döneminden sonra bu mücadelesini Atatürk'ün partisi CHP'de sürdürme kararı aldığını hatırlatarak, "İki adayı da yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Grup Başkanvekili Engin Özel ise Zafer Kazan'ın hukukçu kimliğine ve başarılı geçmişine vurgu yaparak, "Vakit Serdivan'ın sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırma vaktidir" dedi. Salonda bulunanlardan, programın bitiminden hemen sonra bir fazla oy için çalışmaya başlamasını isteyen ve seçimin ancak bu şekilde kazanılabieceğini söyleyen Özel, MHP ve AKP seçmenine de partilerine sarı kart gösterme çağrısında bulundu.

'KÖŞEME ÇEKİLEMEZDİM'

CHP Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan ise konuşmasında şunları söyledi:
"Çok değerli Grupbaşkan vekillerim, Parti Meclisi üyem, İl Başkanım ve İlçe Başkanlarım, partimizin kadın kollarının değerli üyeleri, İYİ Parti ve Millet İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayım, şu yaşadığımız zor günlerde annelerin babaların çocukların umudu olmak üzere yollara çıkan yol arkadaşlarım, 31 Mart heyecanı ile salonu dolduran dostlarım hoş geldiniz sefalar getirdiniz…

Değerli dostlarım bundan 3 ay önce bir yola çıktık. Haksızlık karşısında isyan eden, nerede kime karşı olursa olsun adaletsizliği hazmedemeyen, kavgalar eden, zor durumda olan birini gördüğünde başını çevirip gidemeyen biri olarak insanlarımızın bu zor günlerinde köşeme çekilip oturamazdım.

Çünkü insanlarımız için çocuklarımız için doğamız ve çevremiz için yeni bir geleceğin mümkün olduğunu görüyorum ve biliyorum.

Bir belediye, halkının nasıl yaşadığını görmek zorundadır! 

Şehrimizdeki insanların işsiz ve aç kalmasını oturup izleyemeyiz.

İşçilerimize sahip çıkacağız, köylülerimize sahip çıkacağız, çocuklarımıza şehrimize ve doğamıza sahip çıkacağız.

Çocuğuna süt alamayan annelerin, evladına pantolon alamadığı için intihar eden babaların olduğu bu ülkede biz rahat uyku uyuyamayız.

Çünkü bizim hamurumuz adalet ile yoğrulmuştur vicdan ile yoğrulmuştur. Ekmeğimizi bu hamur ile pişireceğiz, insanlarımıza ve şehrimize bu vicdan ile sahip çıkacağız."

MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ

"Değerli dostlarım;

31 Mart günü bize adaletli vicdanlı bir gelecek için fırsat sunuyor.

Kırık bir şekilde gülümseyen çocukların, yorgun gözlerle bakan babaların, yüreği özlemle dolu annelerin umudu olacağız.

İnsanlarımızın sadece ayakta kalmak için çırpındığı bugünlerde peki biz ne yapacağız?

 Partimizin 12 maddelik bildirgesinde açıkladığı gibi;

Belediyeyi adil yöneteceğiz,

Herkese eşit davranacağız,

İnsanlarımızın doğrudan hayatına dokunan ekonomik kriz ortamında belde halkımızı sosyal ve halkçı bir anlayışla destekleyeceğiz,

Harcadığımız her kuruşun hesabını belde halkına veren şeffaf bir yönetim olacağız,

Kuracağımız mahalle meclisleri ile belediyemizi birlikte yöneteceğiz,

Bizim ilçemizde hiç kimse kadın erkek çocuk yatağına aç girmeyecek,

Belediyemizde asgari ücret 2 bin 500 lira olacak,

Üreteceğiz dostlarım üretimi destekleyen bir belediye olacağız.

Belediyemizde tarihinde ilk kez Kırsal Kalınma Bürosu kuracağız.

Çiftçimize hayvancımıza destek vereceğiz, üretilen ürün hak ettiği değeri bulacak ve çiftçimizin köylümüzün ürünlerini tüm Sakaryalılara ulaştıracağız.

Sosyal adaleti sağlayan belediye olarak, yoksullara, yaşlılara pozitif ayrımcılık yapacağız.

Engelliler için yaşanabilir kent, yoksullar için karnı doyan bir kent, Serdivan’da çalışan ailelerimiz için çocuklara kreşler yapacağız.

Kültür ve sanatı geliştiren bir belediye olarak Serdivanımızda Şehir Tiyatrosu kuracağız,

Biz işçisi, memuru, emeklisi, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın yaşamak isteyeceği çevresini koruyan doğasına sahip çıkan bir Belediye olacağız.

Çok değerli dostlarım;

Biliyorum içiniz içinize sığmıyor, biliyorum bu salondan çıkınca Serdivan’ın dört bir yanına dağılacak ve yolların ayrımında bulunduğumuz bu geleceği tüm Serdivan’da yaşayan insanlarımıza anlatacaksınız.

Artık Serdivan’ın yeşil alanları betona teslim edilmeyecek diyeceksiniz,

Güçlünün değil haklının söz geçecek diyeceksiniz,

Belediyede adamı olanın değil ihtiyacı olanın işi görülecek diyeceksiniz,

Belediyenin kaynakları kimseye faydası olmayan işlerle israf edilmeyecek doğrudan ve dolaylı olarak halkın ihtiyacı için kullanılacak diyeceksiniz,

Ve 31 Mart’a kadar 1’imiz 10 kişi, 10 kişi, 100 kişi olacak, 100 kişi 1000 kişi olacağız ve o binlerce kişi ile hep birlikte  31 Mart günü Serdivan’a baharı getireceğiz...

Martın sonu bahar dostlarım,

Serdivan Kazanacak tüm Sakarya kazanacak"

Editör: TE Bilişim