İlçe merkezindeki bir kıraathanede gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığı’nı İl Başkanı Ayça Taşkent yaptı. Kongreyi,  adları İl Başkanlığı adaylığı için geçen Özgür Arık ve A. Füsun Çetin ve Adapazarı’ndan çok sayıda partili izledi.

İlçe Başkan Adayı Önder Yıldız, kongrede yaptığı konuşmada mevcut yönetimin başarısız olduğunu, bu nedenle aday olduğunu söyledi. Kaynarca’da tarım arazilerini tehdit eden organize sanayi bölgelerine, İstanbul’un su ihtiyacı için yapılmak istenilen baraja gerekli tepkinin gösterilmediğini vurgulayan Yıldız, ilçeden son olarak yapılan 18 uygulamasının yarattığı mağduriyetler karşısında da sessiz kalındığını iddia etti. 18 uygulaması yapılan bölgede ileride yaklaşık 40 bin kişinin yaşayacağını hesaplayan Yıldız, “Kimden korkuyorsunuz, niçin ses çıkartmıyorsunuz” diye sordu.

Yıldız, referandum çalışmaları sırasında ilçeye gelen Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un yalnızca bir iki kişiyle görüşüp, onlarla gezip ilçeden ayrıldığını da belirterek, partililere haber verilmeyişini ve partililerin bu çalışmalara katılmayışını eleştirdi. Yıldız son olarak, delegelerden kendiisini desteklemesini istedi.

Yeniden aday olan İlçe Başkanı Ersan Ceylan da konuşmasında, “Bugün birbirimizi eleştirme günü değil, birlik olma günüdür” dedi ve eleştirilere yanıt vermeden konuşmasını tamamladı. Ceylan’ın konuşmasının ardından delegelerden söz isteyen olmadığı gerekçesiyle seçime geçildi.
İlçe Başkanı Ersan Ceylan ve Önder Yıldız’ın listelerinin yarıştığı seçimde 52 delegeden 37'si oy  kulandı. Ersan Önder'in listesi 24, Önder Yıldız'ın listesi ise 13 oy aldı.

ERSAN CEYLAN'IN LİSTESİ
Ersan Ceylan (Başkan), Yönetim Kurulu (Asil) Nejdet Baydar, Şevket Candan, Şule Çelik, Ergün Demircan, Levent Gönül, Kıymet İçöz, Mehmet Öz, Kemal Sağır, Ali İhsan Sert, Okay Temel, Serkan Yüksel, Yılmaz Yenilmez. İl Delegeleri: Sezai Şeker, Nejdet Baydar, Yılmaz Yenilmez, Serkan Yüksel, Ali İhsan Sert, Ersan Ceylan. 

Kongreden izlenimler

-Kongrenin yapıldığı mekânın, konuk sayısı da fazla olunca yetersiz kaldığı, çoğu partilinin dışarıda sonuç beklediği görüldü.

-Kongreye Kaynarca’dan katılan üye ve delegeler arasında kadın ve genç sayısı son derece azdı.

-Son dönemde Makineciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak üzere yapılmak istenilen Yırtmaçdere Barajı’nın kongrede gündeme getirileceği ve konunun taraflarının kongreye davet edileceğini beklentisinde olanlar yanıldı. Konuya yalnızca, adaylardan Önder Yıldız, yönetimi eleştirmek için kısaca değindi. 

Editör: TE Bilişim