Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Erdoğan Isır,

"Milli ve Yerli fabrikamız Tank Palet Fabrikası, Milli ve Yerli kelimelerini her fırsatta kullanan siyasi iktidar tarafından özelleştirilmesinin ilk adımı dün atıldı. Sakarya’nın ve Ülkemizin gururu fabrikamız, dünyanın sayılı fabrikaları içinde yer alan Tank Palet fabrikasının özelleştirme adımı başladı.

İlk resmi belge SGK da ortaya çıktı. SGK Sakarya Sosyal Güvenlik Müdürlüğü, Tank Palet fabrikasında çalışan işçilerin sosyal güvenlik kayıtlarını yeniledi. Tank Palet fabrikası çalışan işçileri ile birlikte resmi olarak ASFAT A.Ş geçti.

Bugün gün içersinde fabrikamızda çalışan işçilerle görüşmemizde ise durumun hiç böyle olmadığı anlaşılıyor. Aldığımız bilgilere göre şuan Fabrikada ASFAT A. Ş ye ait hiçbir yetkilinin olmadığı, ASFAT A.Ş nin bir müdür atamasının yapılmadığı dile getirdi. Hatta Fabrikada BMC Firmasının müdürlerinin olduğu ve her atalyöye BMC mühendislerinin atandığı, görev yaptığı bilgileri çalışan arkadaşlarımız tarafından verildi.

Buda gösteriyor ki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1105 sayı numarası ile hazırlanan gizli kararname ile Katar ortaklı BMC firmasına devredileceğini doğrulamış oluyor.

Devletimiz 50 Milyon bulamadığı için. Milli ve Yerli Fabrikamız hülle yoluyla özelleştirilmiş oluyor.

Kendi ülkemizde, kendi işçimizin ve mühendisimizin ürettiği askeri araçları artık başka bir devletten alıyor olacağız.

Kendi uçağımızı yapacaktık, kendi arabamızı yapacaktık derken, kendi fabrikamızı kamuoyu oluşturamadığımız için kaybettik.

Sakaryalı yurttaşlarımızın da her zaman desteklediği ve yerlerini bağışladığı Fabrikamızın Milli kalmasını sağlayamadık, Fakat mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, Savunma sanayi özelleştirilemez. Savunma sanayi bir Ülkenin namusudur, Tank Palet fabrikamızın Milli kalması için Cumhuriyet Halk Partisi konuyu her platforma taşıyacaktır."dedi.

Editör: TE Bilişim