Isır'ın açıklaması şu şekilde;

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sakarya’da 16 ilçemizde başlayan kongre sürecimiz geçtiğimiz Pazar günü sona ermiş, bu süreçten partimiz güçlenerek ve yenilenerek çıkmıştır. Üstlendiğimiz görevlerimizi bir bayrak yarışı olarak gören biz Cumhuriyet Halk Partililer, büyük bir demokrasi örneği göstererek Türkiye’de başka hiçbir partide yaşanmayan bir üye iradesini ortaya koyarak, örgütlerimizin yönetim kurullarını sandığa giderek seçmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ben, ilçe kongreleri sürecinde mahalle delegeliği seçiminden başlayarak bugüne kadar yaşanan tüm aşamalardan dolayı CHP Sakarya İl Örgütümüze bağlı mensuplarımızı yürekten kutluyor, kongreler ile göreve gelen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 16 ilçemizde olduğu gibi İl Kongremizde de il yönetimimiz delegelerimizin isteğine göre şekillenecektir. 2015 yılında aday olduğum il başkanlığında sandıktan Ayça Taşkent’in çıkmasının ardından kendisini ilk tebrik eden ben olmuştum. Zira sandıktan çıkan sonucun parti tabanımızın tercihini yansıttığından o tercihe saygı duyarak sonuna kadar desteklemenin bir CHP’lilik vazifesi olduğuna inanmış biriyim. İl Başkanlığı adaylığımın ardından bugüne kadar seçilmiş İl Yönetimine destek vermek için bir CHP’li olarak çalışmaya devam ettim ve bundan onur duydum. Partim için her şart ve koşulda görev tanımı ayırt etmeksizin çalışmaya da devam edeceğim.

 Bilindiği üzere ilçelerimizin ardından 30 Aralıkta CHP Sakarya Olağan İl Kongremiz gerçekleştirilecektir. İlçe kongrelerimizin tamamlanması ve delege yapımızın şekillenmesinin ardından örgüt tabanımızdan farklı kesimler şahsıma il başkanlığı noktasında teklifte bulunmuşlardır. Ben CHP’de siyaset yaptığım süre içerisinde bu partinin gerçek sahibinin tabanımız olduğunu her zaman dile getirdim. CHP tabanı bizim için tüm unsurların üstündedir. Tabandan gelen bir talebe tepkisiz kalmak bizim sosyal demokrat, halkçı ve CHP’li kimliğimize asla yakışmaz. Bundan dolayı 16 ilçeden gelen bu istek ve delegelerimizin yoğun desteğinin ardından yol arkadaşlarımla birlikte yapmış olduğumuz istişareler sonucunda 30 Aralık’ta gerçekleşecek olan CHP Sakarya Olağan İl Kongresinde, İl Başkanlığına aday olma kararı almış bulunuyorum. Çalışmalarıma da fiilen başlamış olacağımı ilan ediyorum.

 Şahsıma bu görevi layık görerek adaylık teklif eden tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu istek benim için büyük bir gururdur. Delegelerimizin ve parti tabanımızın bu talebi siyasi hayatımda aldığım en büyük armağan, şahsıma duyulan güvenden dolayı büyük bir gurur vesilesidir.

CHP Sakarya İl Başkan Adayı Erdoğan Isır olarak, CHP Sakarya Olağan İl Kongremizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum."

Editör: TE Bilişim