Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanlığı'nda adaylığını açıklayan dördüncü isim, İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Elif Yar oldu.
Elif Yar, CHP İlçe Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, CHP'nin "Herkes için CHP" sloganının bir görüntüsü olduğunu belirterek, "Benim gibi partide sorumluluk almış birçok arkadışım mevcut. Benim böyle birg öreve aday olabilmemin sebebi, partide çalışmaya başladığımdan bu yana partililerin, partinin emektarlarının yeni olan insanları kucaklamasındandır" dedi. 
Adaylığını açıklayan Fatma Kurtuluş, Erol Aydın ve Altuğ Balcıoğlu'nun partinin değerli emektarları olduğunu ifade eden Elif Yar, "Bu yüzden kendimi onlarla bir yarış içinde hissetmiyorum. Sonuç ne olursa olsun hepimiz kazanmış olacağız. Ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Elif Yar, açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Sakarya Türkiye’deki siyaseti belirlemek açısından çok önemli bir il. Adapazarı ilçe ise gerçek anlamda bir merkez. Merkezdeki siyaseti, Ankara’daki siyaseti asıl belirleyen yereldir, sokaktaki vatandaştır. Çiftçi, eşçe, öğretmen, avukat, esnaftır. Aynı mahalde yaşayan insanların ortak sorunlarını tespit etmek, bunlara çözüm üretmek, yerelde güçlü bir örgütlenmeyi gerektirir.  Gördüğüm o ki, insanlar televizyonda siyasetle ilgili programları, konuşmaları izlerken,  kendi fikirlerini de o anda paylaşıyorlar. Aslında bir anlamda ülkeyi yönetiyorlar. Bu sesi duymak ve bu sesin sözü olmak CHP’nin önceliğidir. Bu, toplumun merkezi yönetme isteği ve arzusunu gösterir.

Bu noktada aynı yönetme arzusu ile yüzümüzü ilçe belediyenin nasıl çalıştığına, ilçedeki hastanelerin, eğitim kurumlarının durumuna, özel sektörün nasıl çalıştığına, esnaf ilişkilerimize, sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkimize çevirmeliyiz. Bize düşen bu ilişkileri doğru biçimde taşıyabilmek, sorunları insanlarla birebir görüşerek dinlemek, anlamaktır. Çözümleri beraber düşünmek ve harekete geçmektir.

Temel amaç, hepimizin hayatlarımıza birlik anlayışıyla katkı sağlamak olmalıdır. Bunun için birleştirici bir dil ve tavır CHP’nin felsefesidir.”

SORUMLULUK

Adaylığını, topluma karşı duyduğu sorumluluk olarak değerlendirileceğini umduğunu belirten Yar, “Gerçekten bir yarışa girmiş değilim.  Böyle hissetmiyorum.  Ben, benim bu çıkışımın ve bu açıklamamın “Benim siyasetle işim olmaz, bu işlere vaktim yok, zaten herkes birbirini tanıyor, bu işler eşle dostla yürüyor, uğraşmaya değmez, zaten memleket elden gitmiş” diye düşünen insanlara cesaret vermesini diliyorum” dedi

Elif Yar, diğer adaylarla eşit koşullarda yarışa girmek için İl Yönetiminden ve İl Başkan Yardımcılığı görevinden ayrıldığını sözlerine ekledi.

Elif Yar'ın adaylık açıklamasına İl Başkanı Ayça Taşkent, Adapazarı İlçe Başkanı İlker Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: TE Bilişim