Toplantıya CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Parti Meclisi Üyesi Ayca Taşkent, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ile Bartın, Düzce, Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Adapazarı İlçe Başkanı Fatma kurtuluş Parti Yöneticileri, İl ve İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı

Bu dönem seçilen Belediye Başkanlarına ağır bir görev düştüğünü vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Salıcı konuşmasında ayrıca, “Bugün seçildiler, 31 Mart’ta seçildiler. Vatandaşa hizmet etmeleri gerekiyor. Vatandaşımızı sosyal demokrat belediyecilikle, halkçı belediyecilikle tekrardan tanıştırmaları gerekiyor. Belki genç nesiller unutmuş olabilirler. Sosyal demokrat belediyeciliğin toplumun en alt kesiminde bulunanların, dar gelirlilerin, işsizlerin, yoksulların yanında olduğunu unutmuş olabilirler. Onlara tekrar sosyal belediyeciliği, halkçı belediyeciliği göstermemiz gerekiyor. Bunun için önümüzde önemli bir fırsat var. Bu fırsat aynı zamanda 2023’te olduğu söylenen yerel seçimlere giderken; yani Türkiye’de tek adam rejimini değiştirme imkanına sahip bir seçime giderken belediye başkanlarımızın yapmış oldukları hizmetler üzerinden, Cumhuriyet Halk Partililerin yapmış oldukları hizmetler üzerinden merkezi iktidardan bir değişimi de sağlayabilecek bir çabanın parçası. Burada bizim örgütümüzün ve belediye başkanlarımızın tam bir uyum içerisinde çalışması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında küresel iklim krizi konusunda yaşanan gelişmelere de değinen Salıcı son olarak şunları söyledi: “Bugün aynı zamanda küresel iklim krizine karşı okullarda, dünyanın dört bir tarafında gençlerin, öğrencilerin greve gittiği gün. İklimimiz değişiyor, gezegenimiz değişiyor ve maalesef kötüye doğru değişiyor. Bunlar yoksa, yokluğu ortadan kaldırmak, açlığı ortadan kaldırmak mümkün değil. Burada Düzce’den arkadaşlarımız var. Yakın zamanda ağır bir sel felaketi yaşadılar. Karadeniz’in birçok ilinde ağır sel felaketi yaşanıyor ve büyük şehirlerimizde de iklimin değişmesine bağlı sorunlar yaşıyoruz. Bizim bu konuda sosyal demokrat bir parti olarak, çevreye duyarlı, çevreci bir bakış açısına sahip parti olarak bu konuda gerekli duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Topluma da, iktidara da Birleşmiş Milletlere kadar giden süreçte, bütün iktidar ortaklarına küresel iklim krizinin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini anlatmamız ve mücadeleye bizim de destek vermemiz gerekiyor.

Editör: TE Bilişim