Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96’ıncı yılı Adapazarı’nda sade bir törenle kutlandı.

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sakarya İl Örgütü Atatürk Anıtına çelenk sundu. Törene Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent, İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Erdoğan Isır, burada yaptığı konuşmada, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve cumhuriyet rejimine sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin asırlık bir çınar olduğunu ifade eden Isır, şunları kaydetti:
“Bu ülkeye yön veren insanların partisiyiz. Bazen anlaşılmıyoruz. Çünkü biz devrimci bir partiyiz. Çünkü biz korkmayan, çekinmeyen yeri geldiği zaman söylenmesi gereken şeyleri söyleyen bir partiyiz. Her zaman haklı olduğumuz geç de olsa anlaşılmıştır. Ergenekon davasında da anlaşıldık, balyoz davasında da anlaşıldık. 1 Mart teskerelerinde de anlaşıldık. Çözüm sürecinde de ne kadar haklı olduğumuz anlaşıldı. Kozmik oda da anlaşıldık. Biz her zaman sakin olmayı da başardık. Olacağız da. Çünkü bize bırakılan bir emanet var.”

TEK ADAM REJİMİ

Türkiye’yi tek partili dönemden çok partili döneme geçiren partinin de, iktidarda olan Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu hatırlatan Erdoğan Isır, şöyle devam etti:
“Tek adamlık rejimiyle devam edebilirdik belki ama hiçbir zaman yöneticilerimiz bunu düşünmedi. İdarecilerimiz çoğulcu demokrasiyi ele aldılar. Gerektiği zaman da çok partili hayata geçtik. Maalesef bugün tek adam tarafından yönetilmekteyiz.  Maalesef bugün insanlar ayrıştırılmakta, kalıplaştırılıyor. Buna karşı biz geleceğiz, insanlara biz sarılacağız. Biz koskocaman bir aileyiz. Bugün belki burada 50-100 kişiyiz ama çok iyi biliyoruz ki Cumhuriyet rejiminden yana olan, cumhuriyet rejimiyle sıkıntısı olmayan milyonlar var. Bunu da yerel seçimlerde gördük. Bundan sonraki seçimlerde de CHP’yi hep beraber iktidara taşıyacağımıza eminim. İyi ki varsınız, iyi ki böyle bir ailenin mensubuyum. İyi ki böyle bir arkadaş grubuyla çalışıyorum. İyi ki sizleri tanıdım. Hep beraber omuz omuza, yürek yüreğe mutlaka iktidara geleceğiz. İktidarın mutluluğun sevincini hep beraber yaşayacağız. Doğum günümüz kutlu olsun. Hepinize teşekkür ediyorum.”

PAMUKOVA’DAKİ TÖREN

Cumhuriyet Halk Partisinin 96'ıncı Kuruluş yıl dönümü sebebiyle Pamukova İlçe Örgütü Atatürk Anıtına çelenk sunup, basın açıklaması yaptı.

Pamukova Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Teke, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı kutlama programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu. Çelengi İlçe Başkanı Ali Teke ve yönetim kurulu üyeleri birlikte bıraktılar.

Teke burada yaptığı basın açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisinin kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyetin koruyucu teminatı olduğunu ifade etti.

Teke, “Laik ve demokratik Cumhuriyetin kurucu partisi, Anadolu aydınlanma devriminin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Mustafa Kemal Atatürk'ün " Benim iki büyük eserim vardır; Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyetidir " diyerek önemini vurguladığı partimizin 96'ıncı yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim