Orta Mahalle Muhtar Adayı İsmail İmamoğlu, niçin aday olduğunu, mahallenin sorunlarını ve hedeflerini gazetemize anlattı.

Muhtarlığa aşina olduğunu belirten İsmail İmamoğlu, 1999 yılında birinci aza olduğunu ve o dönemde mevcut muhtarın sağlık sorunlarından dolayı mahallelinin bütün işlemleriyle kendisinin ilgilendiğini ifade etti. Sonraki yerel seçimlerde aday olduğunu, ancak kazanamadığını anlatan İmamoğlu, ‘O seçimden sonra rahat bir çalışma ortamına sahip olunca yine aday olmaya karar vermiştim. Seçilince sadece muhtarlıkla ilgilenmenin daha doğru olacağını düşündüğüm için emekli olmayı bekliyordum. Emekliliğimden sonraki ilk seçimde de aday oldum’ dedi.

Mahallenin sorunları hakkında konuşan İmamoğlu, sokakta yaşayan hayvanların bir kısmının saldırgan yapıda olduğunu vurgulayarak, yaşlılar ve çocuklar için tehlike oluşturduğunu, yapılar başvurulara rağmen hiçbir önlem alınmadığını vurguladı.
Mahallenin yollarının eski olduğunu belirten İmamoğlu, ‘Yollar eski, bakımsız, ortasından büyük su oluğunun geçtiği parke taşlı yollar. Bu su olukları araçların lastiklerine zarar veriyor, ayrıca bisiklete binen çocuklar ve yaşlılar için de tehlike oluşturuyor. Bu konuda çok şikayet var. Muhtar olursam bu konuyla özel olarak ilgilenip gerekli görüşmeleri yapacağım’  diye konuştu.

Ayrıca park sorunu olduğunu ifade eden İmamoğlu, sokak ve caddelerde hatalı park işgalleri yapıldığının, yeterli denetim sağlanmadığından trafik yoğunluğunun oluştuğunu, bu konuda halkın rahatsız olduğunu kaydetti.

KAN BİLGİ BANKASI

Projelerinden bahseden İmamoğlu, öncelikli olarak mahallede bir ‘Kan Bilgi Bankası’ kurmayı planladıklarını, şu an 100 gönüllü ile bu projeye başladıklarını anlattı. Projede kan verebilecek durumda olan gönüllülerin kan gurubu ve iletişim bilgilerini arşivleyerek ihtiyaç anında ihtiyaç sahipleriyle bu bilgileri paylaşmayı hedeflediklerini belirten İmamoğlu, kurban etlerinin dağıtımı konusunda da bir çalışma yaptıklarını bildirdi. İmamoğlu, talep doğrultusunda kurban eti bağışı yapan vatandaşlar için gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespitinin ve bu bağışların doğru adreslere ulaşımını sağlayacaklarını ifade etti.
Askıda ekmek projesini de hayata geçireceklerini ifade eden İmamoğlu, ihtiyaç sahiplerinin bu uygulamanın geçerli olduğu fırınlardan gönüllülerin askıya bıraktığı ekmekleri ihtiyaçları doğrultusunda bedelsiz olarak alabileceklerini, bunu Çeşme Meydanı’ndaki bir fırında uygulamaya başladıklarını kaydetti.
Halen kullandığı ı dükkanını da sosyal yardımlaşma için depo haline getirip, burada gönüllülerden toplanan eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediğini söyleyen İmamoğlu, evrak için ücret talep etmeyeceklerini,  çalışan mahalle sakinleri içinden akşam 8’e kadar mesai yapacağını belirtti.
Projelerde tutabilecekleri sözler vermeye özen gösterdiklerini ifade eden İmamoğlu, gerçekleştirebilirlerse Çeşme Meydanı’na sembolik bir çeşme yaptırmak istediğini ifade etti.

OLUMLU DÖNÜŞLER OLUYOR

Adaylık süreciyle ilgili olarak mahalleliden olumlu dönüşler aldığını ve en şanslı adayın kendisi olduğuna inandığını belirten İmamoğlu, azaları seçerken her partiden ve her görüşten insana yer vermeye çalıştığını, önemli olanın hizmet olduğunu ifade etti. Azalarının özellikle çevresinde tanınan  ve saygınlığı olan kişiler olduğuna işaret eden İmamoğlu, azalar ile şu ana kadar bir toplantı yapıp seçim sürecini değerlendirdiklerini, bir sonraki toplantıda da ziyaret programlarını ve görev dağılımlarını planlayacaklarını ifade etti.
Esnaf ziyaretlerinin bir kısmını gerçekleştirdiklerini ifade eden İmamoğlu, son güne kadar ziyaretlerine devam edeceği belirten İmamoğlu, hazırladığı el ilanlarını ev ziyaretlerinde dağıtacağını kaydetti.

İsmail İmamoğlu 1967 Adapazarı Orta Mahalle Doğumlu. Evli ve üç çocuk babası. Ozanlar Lisesi Mezunu.

Söyleşi: Furkan PARA

Editör: TE Bilişim