Ticari Yaşam İçin Yoğun Mesai

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği (CADDER) Başkanı Kemal Turgaç ve yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği istişare toplantısında esnafla buluştu.

Esnaflar Üzerine Düşeni Yapmaya Hazır

Dernek adına bir konuşma yapan Kemal Turgaç, cadde sorunlarının istişare ile çözülebileceğine olan inancını paylaştı. Gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Turgaç, “Çark Caddesi şehrimizin en önemli cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. İnsanların daha fazla sosyalleştiği ve önemli bir merkez haline gelen caddemizde oluşabilecek sorunları başta belediyelerimiz olmak üzere konunun muhatabı olan tüm kurum ve kuruluşlarımızla istişare ederek çözmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da ciddi mesafe aldık. Birçok sorunumuz hızla çözüldü, çözülüyor. Bizlerle birlikte olan kıymetli milletvekilimize ve başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Esnaflar olarak biz en iyi olan ne varsa onun hayata geçmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Birlikte Rahmet Var

Çark Caddesi başta olmak üzere çevre çarşı, pasaj, cadde ve sokaklardaki ticari yaşamın daha ileri noktalara taşınması için hep birlikte ortak çözümlerle çalışılacağının altını çizen Milletvekili Atabek, “Çark Caddesi şehrimiz için çok önemli bir değerdir. Güler yüzlü ve caddesinin derdi ile dertlenen esnafı ile alışveriş çeşitliliği ile dayanışma kültürü ile bu değere her zaman şahit oluyoruz. Biliyoruz ki bu tür istişare toplantıları ile hep birlikte tüm ihtiyaçları en güzel şekilde değerlendirecek ve harekete en kısa sürede geçeceğiz. Birlikte rahmet ve bereketin olduğunu her zaman müşahede ettik. Kıymetli başkanlarımıza ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman beraberiz, beraber olacağız ve şehrimizi her alanda hep birlikte daha ileri noktalara taşıyacağız inşallah.” diye konuştu.

Çark Caddesi’nin Cazibesi Artacak

Milletvekili Atabek’ten sonra bir konuşma yapan Başkan Ekrem Yüce, Çark Caddesi, şehir merkezi ve ticari hayat ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sorunların üzerine dikkatle eğildiklerini vurgulayan Başkan Yüce, “Çark Caddesi şehrimizin simgesi, ticaretin öznesi konumundadır. Biz; esnaflarımızın talep ve ihtiyaçlarını katılımcı bir anlayışla ortak çözümler üretmeden yanayız. Dolayısıyla Çark Caddemizi hep birlikte daha da iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. Bu noktada birlikteliğin ve istişare kültürünün önemini her fırsatta vurguluyorum. İnşallah Sakarya’mızın misafir odası olan Çark Caddesi ışıl ışıl olacak ve modern bir görünüme kavuşacak. Lüleci Sokak için 5 Temmuz Cuma günü ihaleye çıkacağız. Şehir merkezimize değer katacak çalışmalarımızla alışverişin merkezi Çark Caddesi’nin de cazibesini arttıracağız” dedi.

Bebek Bakım Odaları Geliyor

Çark Caddesini sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Her şeyden önce böylesine güzel bir ortamı sağladığınız için kıymetli esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Cadde esnafımız da iyi bilir, her fırsatta buluşuyor ve tespit edilen sorunlarda hızla çözüm yoluna beraber gidiyoruz. Temizlik, güvenlik başta olmak üzere birçok konuda paydaşlarımızla birlikte çözüm yoluna gittik, esnafımız ve vatandaşımız da bu gelişmeden memnun, bizler de memnunuz. Son meclisimizde karar aldık inşallah en yakın zamanda şehrimizin ticari merkezinde Bebek Bakım Odaları kuracağız. Şehrimizin en önemli simgelerinden olan Çark Caddemizi modern ve sürdürülebilir bir geleceğe hazırlamak için hepimize önemli görevler düşüyor. Ümit ediyorum ki başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bizler de Adapazarı Belediyesi olarak caddemizin gelişime katkı sağlayan hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim