İl Başkanı Erdoğan Isır yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri paylaştı, “Medyada, billboardlarda şehre hizmet ediyormuş gibi görünen, abartılı rakamlarla aynı işi 20-30 kez gündeme taşıyan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bazı sorular sormak ve gerçeği ortaya çıkarmak istiyorum”

SAPANCA GÖLÜ

“Sakarya’nın alt yapısına bir milyar harcadığınızı söylüyorsunuz. Yağmur yağdığında yollar göle dönsün insanlar şehrin her bölgesinde göl hissini yaşasın diye mi yatırım yapıyorsunuz? Koruyamadığınız Sapanca Gölü’ne alternatif yol gölcükleri yatırım mı beceriksizlik mi? İstanbul başta ülkemin her yerinde DSİ’nin yaptığı baraj işine belediye olarak el atmanızın altında yatan gerçeği şimdilik sormuyoruz. Akçay Barajı ile ilgili sorularımızı ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşacağız.”

RESTORASYONLAR

“Şehrimizde hangi tarihi binayı restore ettiniz? Büyükşehir Belediyesi “Tarihi yapıları aslına uygun olarak restore ettik” diye bir açıklama yapmış. Şehirde herkesin bildiği AFA, Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezini önce restore edip sonra yıkılmasından ötürü de şimdilik sessiz kalıp, modern bir kongre merkezinin hayaliyle avunmaya devam ediyoruz.”

ENGELLİ YURTTAŞLAR

Ödüllü sosyal belediyeciliğinize de bir bakalım mı? Sosyal belediyecilik derken; Engelli yurttaşlarımız için ne yaptınız? Çocuklarımız için spastik hastane için bir adım mı atıldı biz mi bilmiyoruz? Kaç ailemiz ilgi bekliyor ilçelerde? Büyükşehir böyle bir harita çıkardı mı? Ailelerimiz ve çocuklarımız için kaç eğitim merkezi var Sakarya’mız da?”

YENİKENT VE TREN

“Karaman, Korucuk, Camili, yani yeni yerleşim bölgesi nüfusu ülkemizdeki bazı illerimizden çok yüksek. Bu bölge için planınız ne? Birkaç park dışında bu bölgenin ilçe olması, daha hızlı hizmet alması ve gelişmesi için girişiminiz var mı? Sayın Başkanımız Adapazarı, Trenine ne zaman kovuşacak? Trene engel oluyor musunuz? Anket şirketinin en sevilen belediye başkanlarında üst sıralardasınız, sosyal belediyecilikte üçüncülük ödülü olan birisi olarak raylı sisteme mesafeli duruşunuzun sebebi nedir? Minibüs yolculuğu daha mı nostaljik geliyor size?

Editör: TE Bilişim