İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılan toplantıda konuşan Bülbül, "Sakarya'nın meselelerini her zaman kendimize önemli bir iş olarak gördük. İl başkanlığı yaptığım son 5 yıldır, meselelere eleştiri getirirken, çözüm taleplerimiz de oldu. Sakarya'da yerel basın çok önemli bir yer tutuyor. Yerel meselelere olan ilgi alaka nedeniyle de daima daha duyarlı olmaya çalıştık" dedi.

"Adapazarı Garı, Adliye Sarayı, Taşeronlar, Asgari Ücret, Şeker Fabrikaları ve Raylı Sistem" konu başlıkları ile yöneltilen sorulara MHP Adayı Bülbül'den yanıtlar şu şekilde geldi:

GAR VE TREN ŞEHRİN PRESTİJİDİR

Garımızın işler hale gelmesi trenin şehir merkezine gelmesi, büyütülecek ve aşılamayacak bir mesele değil. MHP olarak, gerek teşkilat olarak gerekse meclis üyelerimiz aracılığıyla meclis gündemlerinde garın faaliyet göstermesini ve trenin Adapazarı'na gelmesini ifade ettik. Gar, hükümet, adalet sarayları ve ibadethanelerin şehrin merkezini oluşturduğu gerçeği var. Sakarya'da bu zor değil. Alt geçit yapmakla övünen ve yerel yönetimlerinde de bu maharetlerinden her daim bahseden bir iktidarımız var. Şehrimizde de bunu yapmanın zor olmadığı kanaatindeyim. Mithatpaşa'dan itibaren tren yolunun yeraltına alınması, trenin merkeze gelmesini ve hemzemin geçitlerin ortadan kalkmasıyla trafiğin de rahatlamasını temin edecekti. TCDD'nin bunu kabul etmediği ve maliyetli bulduğu ifade ediliyor ancak ben bu konuda çok etkin bir mücadele verildiği kanaatinde değilim. Bu noktada Sakarya adına gerekli mücadele verilmemiştir. Sakarya bir trenin merkeze gelmesini temin edemiyorsa hepimize yazıklar olsun. Eğer trafiğe engel teşkil ediyorsa, Adaray'ın 15 dakikada bir düzenlediği seferleri nasıl izah edebiliriz. Sakarya açısından bir prestij meselesidir. Bu konunun takipçisi olacağımı da ifade ediyorum.

AĞIR BAKIM ARAZİSİ İÇİN TEKLİF

Adliye binası için bizim bir teklifimiz oldu. Ağır Bakım'ın olduğu yer, 130 dönümlük bir arazi. Hemen yanında itfaiyenin olduğu yerde Büyükşehir Belediyesi'nin inşa edildiği, yanında Gümrükönü Vergi Dairesi, onun yanında İstinaf Mahkemesi'nin bulunduğu bir bölgede o 130 dönümlük arazinin Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınarak buraya yeni Emniyet Müdürlüğü'nün yeni Valilik binasının ve Adalet Sarayı'nın yapılmasıydı. Pergelin iğneli ucunu bu bölgeye koyduğunuzda şehrimizi tamamen kapsayacak nokta olduğunu da düşünerek, bu araziye bu yapıların yerleşmesini talep ettik. Kimseden ses çıkmadı, biz de bu sessizlik üzerine her halde bu 130 dönüm alan üzerinde başka bir plan, başka bir hayal ve heves söz konusu dedik. Oysa bu arazi Sakarya açısından çok önemli ve bu kamu binalarının buraya yerleşmesi için mücadele edeceğiz. Karaman ve Camili bölgesindeki vatandaşlarımızdan eleştiriler de aldık fakat; Biz bunu söylerken, Sakarya'da tam da şuan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin geleceğinin ifade edildiği bir aşamada veya Sakarya Üniversitesi'nin şuan ki mevcut imkanlarıyla mevcut Valilik Kampüsünün dönüştürülerek, üniversiteye tahsis edilip oranın canlı tutulmasının da temin edilebileceğini de ifade ettik. Şu an ki valilik binasının ulaşım dışında o bölgeye katma değeri yoktur. Şayet Ağır Bakım arazi için teklif ettiğimiz, proje hayata geçirilirse Sakarya'ya gelecek 100 yılda yapılabilecek en iyi hizmeti ortaya koymuş oluruz. Bu ıska geçilmemesi O arazi elden giderse ve farklı bir amaca tahsis edilirse yazık olur.

TÜM TAŞERONLARA SÖZÜMÜZ VAR

İhtisas alanım iş ve sosyal güvenlik hukuku olan biri olarak ifade edeyim. Taşeronlara özel bir statü verilmiştir. Direkt kadroya alınmaları söz konusu değil. Bir takım haklardan mahrumiyetin önüne geçilmesi sağlanmıştır. Haklarında ve ücretlerinde bir iyileştirme yapılmıştır. Düne göre daha iyi bir düzenlemedir fakat bu şemsiyenin kapsamadığı işçilerimizin şehrimizde de yer aldığını unutmamak lazım. Özellikle hizmet alımı değil, mal alımı ihaleleri üzerinden yapılan sözleşmelerde istihdam edilen personelin bu şemsiyenin dışında kalmış olması sorundur. Sağlık alanında, bilişim alanında, şoförlük ve araç kiralama hizmetlerindeki işçilerimizin de bu kapsama alınması, yeni dönemde bizim önümüzdeki en önemli işlerden biri olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun teminatı olacağımızı ifade ediyoruz. TÜVASAŞ'taki 380 işçimizin de kapsam içine alınmasının takipçisi olacağız.

ASGARİ ÜCRETTEN KESİNTİ OLAMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim beyannamesinde yer aldığı şekliyle ifade etmek gerekirse, asgari ücretten vergi alınmamasını taahhüt ediyoruz. Bunun yanı sıra Türk-İş ve çeşitli konfederasyonlarca dile de getirilen çok önemli bir problem var. Bir işçinin Ocak ayında almış olduğu ücretle, Aralık ayında aldığı ücret arasında vergi kesintileri nedeniyle çok ciddi bir farkın olması. Allah'ın izniyle seçilme imkanımız olursa, bu mağduriyeti yüksek sesle dile getirme ve mücadelesini verme arzusundayız. İşçinin ücretindeki azalma kabul edilemeyecek bir durumdur.

ŞEKER OLAYININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Devletin tüm alanlardan çekildiği bir ekonomi ya da siyasi anlayış içerisinde olmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Devletin stratejik alanlarda yerini alarak; Üretime devam etmesi, dengeleyici ve kontrol edici vasfını korumasından yanayız. Bu özelleştirmelerin hızlı biçimde gerçekleşmesi kabul edemediğimiz bir husustur. Bununla alakalı, yeni dönemde ortaya çıkan durumun düzeltilmesi ve ya telafisi için konunun masaya yatırılıp, yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sakarya açısından bakıldığında ise, bu döneme kalmadan maalesef, suni krizlerle önce FETÖ'ye kaptırılan ve ardından da belli bir süreç ile satışı gerçekleşen Şeker Fabrikamız gözümüzün önünden kayıp gitti. Bu süreç her yönüyle hukuki incelemeye muhtaçtır. Bu süreç, FETÖ soruşturmalarına dahil olacaksa da olmalıdır. Şeker Fabrikası ve arazisini peşkeş çekme cihetine giden kim varsa hukuk önünde hesap vermelidir. Şahsım ve hareketim adına bu hesabın sorulması için söz veriyorum.

OSMANGAZİ ÖRNEĞİ VE HAFİF RAYLI

Trafik ve raylı sistemde çokça dile getirdiğimiz bir husustur. Ancak maliyetleri karşılamayacağı, ticari bir dönüşün olamayacağı ifade ediliyor. Oysa bu hizmetler devletin özelikle de ilk etapta kar hesabı yapacağı hizmetler değildir. Biz eğer Osmangazi Köprüsü'nü yapıp şuan zararına katlanabiliyorsak ki; Osman Gazi Köprüsü Türkiye'ye için önemli bir yatırım, stratejik bir adımdır. Sakarya'nın gelişmişliği, yaşanabilirliği ve kent vasfına çok önemli katkı sağlayacak raylı sisteme, ilk etapta ve doğrudan maliyet ve kazanç hesabıyla bakmamak lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, şehrimiz adına çözüm aranan her sorunun takipçisi olacağımız gibi, şehrimizin gelişimi açısından hayata geçirilmesi gereken her projeye de desteğimiz olur.

İstişare toplantısında Bülbül'ün yanı sıra MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, MHP Milletvekili Adayı Mehmet Emin Kaba da yer aldı.

Editör: TE Bilişim