Referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren Serdivan İlçe Teşkilatı’nın bu seferki durağı Köprübaşı Mahallesi oldu.

Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Çelik şehit Tamer Dost Parkı'nda site yöneticileri ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Demokratik Bir Düzenleme

18 maddelik anayasa değişikliğinin Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına pozitif yönde katkı sağlayacağını belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik “Ana muhalefet partisi CHP vatandaşlarımızın aklını çelmek için yalanlarını sürdürmekte. 18 maddeyi okumadan yaptıkları yorumların tutarlı olmadığını vatandaşlarımız da görüyor. Yarım yamalak bilgilerle ve yalanlar üstüne kurulu siyasetin bu memlekette bir karşılığının olmadığını ana muhalefetin bir an önce idrak etmesi lazım. Yeni sistemle Türkiye'de kararlar daha hızlı verilecek. Bürokrasinin hantal yapısından dolayı yaşanan tıkanıklıklar artık tarih olacak ” dedi.

Bir Olmaya Evet Diyoruz

16 Nisan'da yapılacak referandumun bir siyasi seçim olmadığını, ülkenin geleceğini belirleyecek kritik bir oylama olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Ana muhalefet diyor ki "bu ülke koalisyon dönemlerinde büyüdü"; Allah'a şükür hafızamız yerinde, biz bir anayasa kitapçığı ile yaşanan krizin bu ülkeye kaybettirdiklerini de artık dayanacak gücü kalmayan vatandaşımızın yazar kasası ile tepkisini dile getirdiği günleri de unutmadık. İki kurum arasında yaşanan kavganın faturasını millet olarak ödedik. 16 Nisan işte bu krizlere bir son vermek için çok ama çok önemli bir virajın tarihidir. Çocuklarımızın bizim yaşadıklarımızı yaşamaması adına o gün TÜRKİYE olarak EVET diyeceğiz.” dedi.

Demokrat Parti Örneği

Konuşmasına yakın tarihimizden örnekler vererek başlayan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, “1950’de gerçek manada demokrasi diyebileceğimiz bir sürece girdik. Demokrat Parti 10 yıl bu ülkeyi idare etti. Bugünlerde benzer şekilde gördüğümüz gibi demokratik yollardan bu hareketi durduramayacaklarına inananlar bir darbe yaptılar. Ve bu darbenin neticesinde 1961 yılında Türkiye’ye bir anayasa yapıldı. Bu anayasa tamamen askerlerin kontrolünde ve onların vesayetlerini devam ettirebilecek şartlarda yapıldı. Yani bu halk belediye başkanını seçsin ama bu belediye başkanını biz birileri ile kontrol ettirelim. Ne olur ne olmaz gibi bir yaklaşımla gerçekleştirildi.” dedi.

Milletin Özgüveni Kendisine İade Edildi

Şu anda getirilmeye çalışılan değişikliğin bir daha darbelerle karşılaşmamak adına önemli bir değişiklik olduğunun altını çizen İsen “AK Parti hükümetinin bu millete en büyük kazanımı özgüvenini yeniden kendisine iade etmesidir. Bu milletin 1000 yıllık bir geçmişi olduğunu, bu milletin geçmişte bu coğrafyayı parmağının ucunda çevirdiğini, bir büyük imparatorluk olduğunu ve dünyaya nizam verdiğini, adalet ekseni çerçevesinde dünyayı idare ettiğini bu topluma bir kez daha hatırlattı." Dedi.

İsen, “Vesayetçilere hak ettikleri cevabı vermek için 16 Nisan’da herkesi sandıklarda oy vermeye bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim