24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi öncesinde Sakarya’ya Cumhurbaşkanı adaylarından sunulan iki vaat var. Milletvekili adaylarından henüz ses yok!

AKP’nin adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sakarya mitingine gelirken öğrenip, müdahale ettiği Atatürk Stadı’nın satışının iptali ve buraya Millet Bahçesi yapılması talimatı, Sakaryalı için elle tutulur tek kazanım oldu. Nitekim Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı’nın gittiği günden itibaren bu proje için çalışmaya başladı.

ADAPAZARI EKSPRESİ
Sakarya’ya yönelik ikinci vaat de, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den geldi. Sakarya mitinginde arkasındaki tren garına dönerek, “Haydarpaşa’dan kalkan tren Adapazarı’na gelecek” diyen İnce’nin bu sözleri büyük alkış aldı. Ne var ki, trenin gelmesine Büyükşehir Belediyesi izin vermediği için CHP kazanamazsa bu sadece vaat olarak kalacak.

Vekillerden
proje yok!

Siyasi partilerin tamamının Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandığı ve Cumhurbaşkanı adayı üzerinden milletvekili seçim çalışmasını yürüttüğü kampanya döneminde, vekil adaylarından elle tutulur tek bir proje açıklanmadı.

AKP adaylarının gittikleri her yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü destek talebinde bulunuyor ve güçlü hükümet ile hizmetlerini devam ettireceklerini söylüyor. Muhalefet adayları da daha çok Erdoğan’a ve AKP’ye yönelik eleştirilerle seçmenin karşısına çıkarak oy istiyor.

Editör: TE Bilişim