Tarihte en geniş katılımlı insan hakları belgesi olarak tanımlanan Çocuk Haklarına Dair sözleşme Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 yılından beri dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak kutlanıyor.

DESTEKLEYİCİ TEDBİRLER

Sakarya Barosu 2005 yılında yürürlüğe giren Çocuk Koruma Kanununun amacına uygun şekilde işlerlik kazanabilmesi ve koruma ihtiyacı olan çocuklar için öngörülen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin sağlıklı işlemesi için halen kurumlar arası koordinasyonu sağlayan etkin bir alt yapı oluşturulması gerektiğini savunuyor.

REHABİLİTE EDİLMELİ

Açıklamada, “Suça sürüklenen çocukların, suça sürüklendikten sonra cezalandırılması değil rehabilite edilerek yeniden suç işlemesinin önüne geçecek tedbirlerin belirlenmesi, devletin bu husustaki temel politikası olmalıdır. Zira bir çocuk suç işlediğinde cezalandırmak değil, yeniden suç işlemesine engel olacak tedbirleri almak kaybolacak bir çocuğun topluma kazandırılması demek olacaktır” denildi

DRAMAART OYUNCULARI

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Elif Erdem Düzgün, “Çocuk Hakları Merkezi olarak bu güne kadar elimizden geldiğince hakları ihlal edilen ve desteğe ihtiyacı olan çocukların yanında yer aldık ve bundan sonra da aynı şekilde hukuki destek vermeye devam edeceğiz. 20 Kasım’da DramaArt oyuncuları ve Yasemin Hacıeyüpoğlu Akyüz’ün desteği ile toplumun dikkatini çocuğa yönelik şiddete çekmek ve bu anlamda bir farkındalık yaratmak istedik. Bu gün sergilenecek olan kısa Mim gösterisinde izleyen herkesin empati yapmasını diliyoruz. Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlarız” dedi.

Editör: TE Bilişim