Bahçelievler Mahallesi'nde seçmenle buluşan Balaban, Cumhur İttifakı'na ve MHP'ye destek isterken, 24 Haziran'da uygulamaya konulacak yeni hükümet sistemini de Türk Bayrağı ile anlattı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin son olarak İstanbul'daki bayramlaşma programında dile getirdiği şekliyle, ay-yıldız sistemini anlatan Balaban, "Bayrağımızdaki kırmızı alan bağımsız yargı, hilal ise yasama ve denetim unsurudur. Buradaki yıldız da, hükümeti temsil ediyor. Kuvvetler ayrılığının 3 unsuru ay-yıldız sistemi ile tesis ediliyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne Türk Milletinin 16 Nisan referandumu ile onay verdiğini anımsatan Balaban, "Milletimiz o gün gösterdiği iradeye sahip çıkacaktır. Buna kalpten inanıyoruz. O gün bu sistem üzerine atıp tutanların yalanı bugün meclise girme çabaları ile net biçimde ortadadır. Hani meclisin hükmü ve etkisi kalmayacaktı? Çok şükür millet her şeyin farkında" diye konuştu.

Balaban, 24 Haziran'da seçmene tek zarf, 2 farklı oy pusulası verileceğini de anlatarak "Bir pusulada Cumhurbaşkanı adayları, diğer pusulada siyasi partiler oylanacak. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır ve tercihimizi bu yönde yapacağız. Milletvekili seçim pusulasında ise ilk sırada Cumhur İttifakı var. Mühür AKP'ye vurulursa oy AKP'ye, mühür MHP'ye vurulursa oy MHP'ye sayılacak. MHP'ye biraz güç verin. Sakarya'nın sesi olacak adaylarız. Mecliste denge ve denetim açısından da daha güçlü bir MHP şart" ifadesini kullandı

Editör: TE Bilişim