AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Arifiye'de Muhtarlarla bir araya geldi.
16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında, Arifiye'yi ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Arifiye'de incelemelerde bulundu. İnceleme gezisinde, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar'ın eşlik ettiği Ayhan Sefer Üstün Arifiye'nin sorunları hakkında Başkandan ve kurum, kuruluş yetkililerinden bilgi aldı.
Ayhan Sefer Üstün, Arifiye'de görev yapan 24 mahalle muhtarı ile Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde bir araya geldi. Toplantıda, Arifiye'nin sorunları, vatandaşın talep ettiği ve öncelikli olarak yapılması gereken yatırımlar hakkında muhtarlarla istişarede bulunan Üstün, yaptığı açıklamada, “Bugün, referandum çalışmalarımız kapsamında Arifiye'yi ziyaret ettik. İlçenin problemleri ve yapılması gereken yatırımlar hakkında bilgi edinme fırsatımız oldu. Arifiye ve Sapanca Ankara'da görev yapan biz milletvekillerinin misafir odası. Bir misafirimiz geldiğinde, O'nu Arifiye'de veya Sapanca'da ağırlıyoruz. Otobandan çıktıktan sonra temiz, düzenli, tertipli bir ilçe görmek istiyoruz. Sayın başkanımızın yaptığı başarılı imar çalışmaları sonrası, Arifiye modern bir ilçe görünümüne kavuşuyor. Bu mutluluk verici. Ancak, gelişirken her yönünüzle gelişmeli, kanunlara, nizamlara, yönetmeliklere riayet etmeli, ettirmelisiniz. Söz gelimi, çevre konusu çok önemli. Özellikle, Sayın muhtarlarımıza sesleniyorum. Mahallenizde şahit olduğunuz çevreyi ve ormanı hedef alan olumsuz eylemler hakkında hemen ilgili kuruluşları, belediyeyi, polisi, jandarmayı, büyükşehir belediyesini haberdar edin. Sakarya'mıza Allah (C.C) bütün güzellikleri nasip etmiş. Hamdolsun, gölümüz, ormanımız nehrimiz, longozumuz, denizimiz, yaylalarımız velhasıl her şeyimiz var. Bu güzelliklere sahip çıkmak, korumak ta bizlerin görevi. Avrupa'da gören göz, duyan kulak diye bir şey var. Bir yerde bir olumsuzluk oluyorsa, vatandaş, hemen ilgili kurumlara ihbar ederek O'na engel olur. Biz de bu, gammazcılık olarak yorumlanıp, ayıplanır. Oysa bu anlayış çok yanlış. Çevreye ve ormana zarar veren bir eylemin cezasını orada oturan insanlar ve çocukları çekecek. Bakın iyi yolda, planlı bir şekilde ilerliyorsunuz. Bu gün İlçenizde bir çok inşaat gördüm. Bu, artan nüfus demek. Hep birlikte el ele verip düzenli ve modern bir ilçe olun. Bu, gayrimenkullerinizin değerini de artıracaktır. Mezbele bir yerdeki bir daire ile, güzel bir muhitte olan bir dairenin fiyatı aynı olur mu” dedi. Daha sonra söz alan mahalle muhtarlar, mahallelerindeki sorunları ve talep ettikleri yatırımları Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'ya ve Ayhan Sefer Üstün'e iletti. Özellikle bin yataklı ‘Şehir hastanesinin’ Arifiye'ye yapılmasını talep ettiler. Aşağı Kirazca Muhtarı Fikret Çetin "Sayın Vekilim, Sakarya haritasına baktığınızda Kocaali-Taraklı ve Sapanca-Hendek arasında Arifiye tam göbek noktada. Yani ilimizi orta noktası. Her türlü ulaşım ağının üzerinde. Demiryolunun, Otobanın, E-5'in geçtiği bir nokta. Hastane yapılacaksa, Arifiye'ye yapılmalı. Bu konuda sizden destek talep ediyoruz” diye konuştu.
Toplantı sonunda, yapılan çalışmaların kesintisiz devam etmesi ve yatırımların hayata geçirilmesi için güçlü bir yönetime gçlü bir yönetime sahip olmamız gerektiğini vurgulayan Üstün, muhtarlardan Referandumda "Evet" oyu için söz aldı.

Editör: TE Bilişim