''Finans kuruluşlarının araştırmalarında Türkiye vergi cehennemi ülkeler sıralamasına girdi. Sonuç gayet doğaldır çünkü kurumlar vergisi yüzde 33, gelir vergisi yüzde 40, işveren SSK payı yüzde 19.5, işçi SSK payı yüzde 14, en temel ihtiyaçlarda bile KDV'nin yüzde 18 olduğu bir ülke, olsa olsa vergi cehennemi olur'' , sözleriyle iktidarın ekonomik tablosunu eleştirdi.

Seçim çalışmalarının gece bölümünü Pamukova’da sürdüren Aydoğan Arslan ilçe başkanı Kemalettin Yörük ve partililerle Kemaliye köyüne gitti.

Vatandaşlara iktidarın tarım politikasına yönelik açıklamalar yapan Aydoğan Arslan,'' Bu iktidar döneminde tarım konusu hep ihmal ve inkar edildi ki. Bunun en önemli göstergesi de tarım ürünleri ihraç eden ülke konumundan, tarım ürünleri ithal eden bir ülke konumuna gelmemizdir. Saman bile ithal ediyoruz ki gerisini siz düşünün. İktidar tarıma ve tarım kesimine karşı anlaşılmaz bir tutum sergiliyor, tarım bitsin, çiftçi ekmesin, hiçbir ürün yetişmesin ister gibi davranıyor. Ha bu arada da tarıma yönelik işletmeler ve fabrikalar da bir bir satılıyor. Örneğin şeker fabrikalarımız satıldı, bunu duydunuz ama bu arada Toprak Mahsulleri Ofisi’ne yönelik bir operasyon başlatıldı ki işte bunu duymadınız. Çünkü artık basın yazamıyor, televizyonlar haber yapamıyor.

İktidar, mayıs itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi’ne kayıtlı arazi ve gayrimenkulleri elimizden çıkarmaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi'ne bağlı arazi ve gayrimenkuller, sessiz sedasız satışa çıktı. Neden sessiz sedasız? Birinci vatandaş duymasın, ki iktidarı eleştirmesin korkusu, ikincisi ise sadece yandaşlar bilsin, onlar ihaleye girsin, onlar alsın, rant sadece yandaşlarımıza gitsin anlayışıyla hareket ediyorlar da ondan'', diyen Arslan, iktidarlarında çiftçinin yeniden milletin efendisi olacağını, çiftçinin kabusu olan bu iktidardan kurtulmak isteyenlerin İYİ Parti’ye oy vermeleri gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim