MBD’nin Hendek’te düzenlediği mitingte konuşan Başkan Toçoğlu, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kendi yöneticilerimizi kendimizin seçeceği bir fırsattır. Tarihin önümüze koyduğu bu fırsatı değerlendirmemiz lazım. Dünya mazlumları, gönül coğrafyamız bizlere bakıyor. Aydınlık ufuklara beraber kavuşacağız” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milli Birlik ve Düşünce Derneği tarafından Hendek Meydanı’nda düzenlenen ‘Milli Birlik Mitingi’ne katıldı. Mitingde AK Parti eski Milletvekili Ali İnci, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şenay Sakal, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Hendekli vatandaş yer aldı. Program başlangıcında Ankara Kocatepe Cami müezzini İbrahim Çakallı tarafından Kuran-ı Kerim okunurken, Şair Serdar Tuncer mitinge katılanlara şiir dinletisi sundu.

                                                                                                                         

Zalime engel olan kahramanlar

15 Temmuz gecesinin Türkiye ve gönül coğrafyası için bir milat olduğunu söyleyen MBD Hendek İlçe Başkanı Oğuz Hüseyin Beşikçioğlu, “Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakârlıkları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu millet zalime engel olan kahramanlar yetiştirmiş ve yetiştirecektir. Tüm düşmanlarımız 15 Temmuz gecesi yılmaz ve yıkılmaz olduğumuzun bir kez daha farkına vardılar. İmanımız en büyük silahımızdır. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile meydanlara inerek tanklara, uçaklara, tüfeklere aldırmadan memleketimizi kurtardık. Kendimizi ülkemizin savunulması için memur addediyoruz. Allah yolunda karşımıza çıkan her engel bizler için basamaktır. Allah milletimizi bir ve beraber kılsın” diye konuştu.

 

Elimizi taşın altına soktuk

Derneklerinin kurulmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmiş olmasına rağmen çok önemli işlere imza attıklarının altını çizen MBD Genel Başkanı Erdem Ercan, “Kültürel, siyasal, sosyal ve birçok alanda birçok etkinlik gerçekleştirdik. Kapılarımızı herkese açtık, milletimizle kucaklaştık. Gelecek nesillerimize örnek olmak için hep birlikte elimizi taşın altına soktuk. 15 Temmuz gecesi hainlere karşı göğsünü siper eden Milli Birlik ve Düşünce Derneği mensuplarına bir kere daha şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Bugün bu coğrafyada Türk milleti olarak varlığımızı sürdürüyorsak, toprakları kanlarıyla bizlere mühürleyen şehitlerimiz sayesindedir. 2 aydır büyük Türkiye aşkıyla sürdürdüğümüz çalışmalar için tüm teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tırnaklarla önlenen darbe

Başkan Toçoğlu, “15 Temmuz gecesi içimizde yetiştirdiğimiz hainler, tanımlanamayan düşmanlar ülkemizi ele geçirmeye kalktığında şanlı diriliş sonucu şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Maalesef ülkemiz ayaklandıkça içimizde ve dışımızda pusuda bekleyen hainler her zaman ülkemizin önünü kesmeye çalışmışlardır. 15 Temmuz’da tarihin gördüğü en büyük ihaneti yaşadık. Bu milletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainler ülkemize çok büyük zararlar verdiler. Ama hamdolsun tarihimizde ilk defa vatandaşımız bir darbeyi silahsız tırnaklarıyla önledi. Allah hepinizden razı olsun. Milletimiz bir daha böyle bir olaya fırsat vermeyecektir.”

 

Beraber aydınlık ufuklara

Başkan Toçoğlu, “İlk defa önümüze böyle ciddi bir fırsat geldi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kendi yöneticilerimizi kendimizin seçeceği bir fırsattır. 2 aydan beri söylenmedik yalan, atılmadık iftira kalmadı. Ülke bölünecek, tek adam olacak diyorlar. Nereden biliyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını. Yenilgiyi baştan kabul etmişler. Bundan sonra milletin değerlerine hakaret edenler biliyorlar ki bir daha seçilemeyecekler Milletin yüzde 50 artı 1 oyunu alamayan bu ülkeyi yönetemeyecek. Bu oyu almak milletin değerleriyle ortak hareket etmekten geçer. Kazanımlarımızı geri vermemek bu sandıktan geçiyor. Tarihin önümüze koyduğu bu fırsatı değerlendirmemiz lazım. Dünya mazlumları, gönül coğrafyamız bizlere bakıyor. Aydınlık ufuklara beraber kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim