Yeni Türkiye ve Gençlik programında konuşan İl Başkanı Fevzi Kılıç, “16 Nisan’da hem kendi kaderiniz hem de ülkenin kaderi oylanacak. Kalan günlerde mücadelemizi hep beraber arttırarak yeni zaferlere yeni ufuklara beraber yelken açacağız.” derken Bilal Erdoğan ise “Avrupa’ya bir ders vermenin zamanı geldi. 16 Nisan’da sandıklardan evet çıkınca Avrupa bizi eşit bir ortak olarak görecek. Türkiye artık eski Türkiye değil bunu anlayacak.” İfadelerini kullandı.

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Sakarya’da ki programlarında gençler ile bir araya geldi. TÜGVA Sakarya İl Temsilciliğinin açılış törenine katılan Erdoğan, daha sonra Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Neden Gereklidir Platformunun organize ettiği Yeni Türkiye ve Gençlik programında konuşmacı oldu. Adapazarı Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen programa Bilal Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya İl Başkan Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda genç katıldı.

“Gençlerimize Kimse Yanlış Yaptıramaz”

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Hiçbir toplantı gençlerle birlikte olduğumuz kadar yüreğimizi kabartmıyor. Hiçbir faaliyet sizin ışığınıza şahit olmak kadar ve o ümit ışığını arttırmaya vesile olmak kadar yüreğimizi serinletmiyor. Siyaseti evrensel ölçekte düşünemeyenler bilgi çağının gerçeklerinden habersiz, değişen dinamikleri anlayamadıkları için siyaseti hamasi duygulara mahkum ettiler. Ancak dünyanın gerçekleri ile aracısız yüzleşen, bilgiye kolay erişen gençlere kimse yanlış yaptıramaz. Sizler her gün kendinizi yenileyerek yüreklerinizi aşkla heyecanla dolduruyorsunuz. Aklını, vicdanını, yüreklerini dolduran sizler mazinin mirasçıları, geleceğin kılavuzlarısınız.” ifadelerini kullandı.

“Yeni Ufuklara Yelken Açacağız”

Gençliğin geleceğe ışık tutmak için geçmişini sorgulaması gerektiğine değinen İl Başkanı Kılıç, “AK Parti Türkiye’nin meselelerini bir bir çözüyor; Gençlerimizin geleceği için canla başla mücadele ediyor. Gençlerin lehine olan her fırsat ise maalesef birilerini de rahatsız ediyor. Bu gençliğin yapacağı şey umudu, aşkı, sevdayı büyütmek; sevgi ile merhamet ile kollarını daha çok açmaktır. Sokakların anahtarı olan genç kardeşlerim; 16 Nisan’da hem kendi kaderiniz hem de ülkenin kaderi oylanacak. Kalan günlerde mücadelemizi hep beraber arttırarak yeni zaferlere yeni ufuklara beraber yelken açacağız. Bu yüzden sıkmadık el bırakmayıp insanları ikna etmemiz gerekiyor. Sizlerden beklentimiz budur.” dedi.

“16 Nisan Tüm Seçimlerden Önemli”

Gençlerin coşkulu tezahüratları ile kürsüye çıkan Bilal Erdoğan, “Eğitimimizde yakın tarih çok fazla yer almıyor. Bu yüzden yakın tarihi gençlerimize anlatmalıyız. Siyasi tarihimizde çok önemli seçimler geçirdik. Ezanların yasak olduğu, camilerin ahıra çevrildiği yılların ardından 1950’de merhum Adnan Menderes’i seçerek bu millet CHP zihniyetine bir ders verdi. 1983’de darbeci zihniyete ders vermek için merhum Turgut Özal’ı iktidara getirdi. 2002’de ise 28 Şubatçılara tarihi bir ders vererek Recep Tayyip Erdoğan’ı tek başına iktidara getirdi aziz milletimiz. Ancak 16 Nisan’da yapılacak olan referandum, bu seçimlerin hepsinden daha önemlidir. Genç kardeşlerimize güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

“Türkiye Artık eski Türkiye Değil”

Erdoğan konuşmasının devamında Avrupa’nın iki yüzlü tutumuna değinerek şunları söyledi; Avrupa’ya bir ders vermenin zamanı geldi. 16 Nisan’da sandıklardan evet çıkınca Avrupa bizi eşit bir ortak olarak görecek. Türkiye artık eski Türkiye değil bunu anlayacak. Bu ülke itilip kakılacak, yol çizilecek bir ülke değil; bunu anlayacaklar. Ve bu millet kendi kaderini tayin edecek, Avrupa’da ona saygı duyacak. Milletimiz 15 Temmuz’da darbeyi yendiği zaman Avrupalardan ses bile gelmedi. Ne demişler korkunun ecele faydası yok, Avrupa artık içinden çıkamayacağı meseleler, krizler ile boğuşuyor. Ve bu krizlerden kurtulmak için kendisine yeni düşmanlar icat etmeye çalışıyor, biz bunu anlıyoruz, görüyoruz. Ey insan hakları Avrupa, Ey Demokrasi Avrupa neredesin? Bunların insan haklarına da demokrasiye de saygıları yok.

Editör: TE Bilişim