Aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra “Gönüller Yapmaya Geldik” sloganıyla yola çıkan Selçuk Yaşar 2023 Akyazı vizyon planı çerçevesinde projelerini açıklamaya başladı. İlçenin analizini uzman bir ekiple birlikte yaptığını belirten Yaşar, Akyazı’yı “akıllı şehircilik” ile tanıştıracaklarını ve vatandaşları yönetimde söz sahibi yapacaklarını ifade etti.

Bu çalışmaya dair örnek bir video da hazırlayan Selçuk Yaşar, Sisteme entegre edilen Güneş enerji yazılımıyla tüm binaların paneller yardımıyla Elektrik enerjisi üretim potansiyelinin ölçülebildiğini ve bunun gibi birçok uygulamanın sistemi desteklediğini belirtirken Söz konusu video çalışması, aynı zamanda ilçenin yönetiminde her türlü altyapı, üstyapı, çevre, ulaşım ve enerji çalışmalarının modellemesinde örnek gerçek bir çalışma olduğunun altını çizdi.

“Yeni Akyazı” için Akıllı Şehircilik

AK Parti Akyazı Belediye Başkan Aday Adayı Selçuk Yaşar, “Sevdamız Akyazı’nın analizini uzman ekibimizle birlikte aylar öncesinden hazırladık. 12 Mart 2016 tarihinde ilçeden elde ettiğimiz 3 boyutlu haritalar kentin ilgili bölümüne ait tüm detayları santimetre hassasiyetinde içermekte olup Akıllı şehir yönetiminde verimli bir şekilde kullanılabilmektedir. Helikoptere veya bir başka hava aracına lazer tarama cihazı monte ederek elde edeceğimiz yeni verileri “Yeni Akyazı”yı inşa etmek için kullanacağız.” Şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar Yönetimde Söz Sahibi Olacak”

Akyazı için gece gündüz demeden çalışacaklarını belirten Yaşar, “Bizim işimiz, gücümüz Akyazı, sevdamız Akyazı. Biz bu ilçeye hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız. Akyazı’mızda gönüller yapmaya geldik. Nasip olursa vatandaşların da yönetimde söz sahibi olacağı bir belediyecilik anlayışıyla ilçemizi hep birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim