Akyazı Belediyesi, Karayolları’nın yerinden izinsiz malzeme alındığı için 700 bin lira cezaya çarptırıldı. Belediye Başkan Bilal Soykan, paranın eski belediye başkanı Hasan Akcan ve iki müdürden tahsil edileceğini söylemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Erdoğan Isır şunları söyledi:

 “Sakarya’nın bu olaylarla gündeme gelmesinden müthiş bir üzüntü duyuyorum. Belediyelerde çıkan bu tür haberler bizi gerçekten çok üzmektedir. Eski belediye başkanı bir memurla beraber yeni belediye başkanı tarafından suçlu bulunuyor. 700.000 lirayı meclis kararıyla eski belediye başkanını tarafından ödenmesi isteniyor.”

Suçlamayı yargıya taşıyın

“Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’a çağrıda bulunuyorum. Kendisinin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Hiçbir AKP’li belediye başkanı korkarken çekinirken kendisine TC ibaresini belediye binasına asmasından dolayı çok mutlu oldum.

Eski belediye başkanı eğer bir yolsuzluk yaptıysa ona dava açarsınız. Onu mahkemeye verirsiniz. Hukuk noktasında belediye başkanı gerekli açıklamasını yapar. Şunu mu demek istiyoruz, ‘İnsanlar çalsınlar, çırpsınlar sonrada yanlış işlem yapsınlar. Parayı ödediğim zaman kurtulayım’ böyle bir olay yok.”

“Bizler bu makamlara gelirken hizmet vermek için geliyoruz. Bizler bu makamlarda hiçbir şekilde iş yapmak için, para kazanmak için gelmiyoruz. Bizim geldiğimiz makamlar vatandaşın yurttaşın isteklerine, arzularına cevap verebilmek. Bunları şunları yapacağız sizlere daha iyi hizmet sunacağız diyerek belediye başkanı oldunuz. Bir belediye başkanı bir önceki dönemden 700.000 TL ile suçlanıyorsa o belediye başkanını mahkemeye vereceksiniz. Hukuki yollara gideceksiniz Yargının bakması gerekiyor. Benzeri durumlar Karasu’da Hendek’te Akyazı’da var.”

Karasu’da ne değişti?

“Karasu Belediye Başkanı’yla, Karasu ilçe başkanıyla siz beraber çalıştınız. Aynı siyasi partide mücadele ettiniz. Biriniz ilçe başkanıydı biriniz belediye başkanıydı. Biriniz görevi bıraktı. İlçe başkanı belediye başkanı oldu ve şimdi gidiyorsunuz. Eski belediye başkanını suçluyorsunuz. Benim Karasu ilçe örgütüm 5 yıl boyunca bu ilçede yanlışlıklar var, bu ilçede yanlış ihaleler oluyor diye bangır bangır bağırırken o dönemin Karasu AKP ilçe başkanının niye sesi çıkmadı.”

“Siz madem biliyordunuz da belediye başkanı olduğunuz zaman mı bunu yaptınız. Çok büyük yanlış. Bugün duyuyorum Pamukova’da Belediye başkanı yardımcısı zabıta müdürlüğüne atanıyor. Karasu Belediyesi’nden Pamukova’ya geliyor, halkın baskısıyla halkın kızgınlığıyla, halkın okey vermemesiyle tekrar hanımefendi Karasu’ya geri döndürülüyor.”

Editör: TE Bilişim