ORC Araştırma Şirketi’nce Temmuz 2017’de gerçekleştirilen araştırmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan memnun olanların oranı yüzde 59,7. Bu Pazar seçim olsa AKP’ye oy ereceklerin oranı ise yüzde 59,3 olarak belirlendi.

ORC Araştırma Şirketi’nin, Büyükşehir Belediyelerini kapsayan Yerel Yönetimler Araştırması’nda, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, memnuniyet sıralamasında ilk sırada yer alırken, AKP’nin geçen yerel seçimlerde aldığı oy oranını koruduğu görüldü.

ORC’nin araştırmasına göre, Zeki Toçoğlu’ndan memnun olanların oranı yüzde 59,7 oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 35,2’si Toçoğlu’ndan memnun olmadığını söyledi. Yüzde 5,1’i de fikir belirtmedi. Katılımcılara “Bu Pazar yerel seçim olsa, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunun da yöneltildiği araştırmaya göre, AKP geçen yerel seçimlerde aldığı oyu koruyor. Katılımcıların yüzde 59,3’ü AKP’ye oy vereceğini belirtti. CHP yüzde 19,5, MHP ise 17,6’da kaldı. Diğer partilere oy vereceklerin oranı ise yüzde 3,6 olarak belirlendi.

Araştırma sonuçlarına göre, MHP bir önceki yerel seçimde aldığı oyların9 puan gerisine düşerken, CHP oyunu 10 puan artırıyor.

2014 Yerel Seçimlerinde AKP adayı Zeki Toçoğlu yüzde 58,3, MHP adayı Orhan Ünver yüzde 26.80, CHP adayı Ecevit Keleş ise yüzde 9,25 oranında oy almıştı. Eyüp Yıldırım ile seçime giren Saadet Partisi yüzde 3,8, Harika Günay Karataş ile seçime giren HDP yüzde 0,81 oy almıştı.

Editör: TE Bilişim