Gazetemize ziyaret eden Yusuf Ziya Akar, seçim süreçlerinin bittiğini ve önümüzdeki 4 yıl  seçim olmayacağını belirterek, “Bu süre içinde Türkiye olarak kendimizi toparlayacağımızı düşünüyorum.  Hükümet esas olan ticaret ve ekonomiyi düzeltmeye dönük, hizmete dönük çalışmalar yapacak”  dedi.

Bu süreçte AKP içindeki kaynamaları dikkatle izlediklerini ifade eden Akar,  Ahmet Davutoğlu ve Babacan-Gül ekibinin parti kurma çalışmalarına işaret etti. Davutoğlu’nun bir süredir Türkiye’yi gezdiğini, son olarak Babacan’ın partisinin kurucu üyeliğinden istifa ettiğine dikkati çeken Akar, bu çalışmalarda asıl hedefin Cumhur İttifakı olduğunu öne sürdü.

Sakarya eski milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün geçen hafta yaptığı ‘MHP AKP’ye hortum bağlamış” şeklindeki açıklamanın da bu amaçla yapıldığını iddia ederek, şunları söyledi:
“MHP olarak bizi hortumculuk ile suçluyor. MHP AK Parti seçmenini hortumluyormuş, bunu niçin söylediğini ben biliyorum, Cumhur İttifakı’na nifak sokmak, taraflar arasında gerginlik küslük kızgınlık yaratıp. ittifakta gedik açmak, bundan nasiplenmek nemalanmak istiyor.
İnsan Hakları Komisyonu’nda başkanlık yapmış, o komisyon döneminde ‘Abdullah Öcalan’a empati yapıp da kendisi ile bir tutup da onu da anlamak lazım’ zihniyetine sahip olan bir insandan fazlasını beklenmez.
Henüz daha Sakarya’da Şeker Fabrikası’nda aklanmamış, Şeker Fabrikası’nda şayialardan şöyle alnının akıyla milletin kahir ekseriyetinden böyle temizdir şeklinde çıkmamış bir kişinin, MHP’yi hortumculuk tabiri ile bizi suçlaması bizi incitti.”  Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim