Okunan raporlar oybirliğiyle kabul edildi

Ak Parti İlçe teşkilatı tarafından hazırlanan Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile gelir ve giderlerin belirtildiği hesap raporu Yönetim Kurul Üyelerinden Yusuf Çokal tarafından okundu. Okunan her iki rapor divan başkanı tarafından kongre katılan delegeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Konuşmalar

Kürsüye ilk olarak AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora geldi. 14 Ağustos 2002 yılında kurulan partilerinin 15 yıldan beri iktidarda olduğunun altını çizdi ve partimiz her yıla daha da güçlenerek girmek suretiyle Türk Siyasi tarihinde bir ilki başaran bir partidir dedi.

Ekonomide, eğitimde, sağlıkta büyük atılımlar yapan AK Partinin Akyazı’da da iktidara geldikleri günden bu güne kadar çok önemli hizmetler getirdiğine dikkat çeken İlçe Başkanı Bora, yine iktidarımız süresince Türkiye’yi büyüttüklerini, içeride ve dışarıda itibarlı hale getirdiklerini iddia etti.

Verdikleri oy desteği için Partililerine teşekkür eden İlçe Başkanı Fevzi Bora, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bizde sizleri ne kandırdık ne de yalan söyledik. Sizde Genel başkanımıza ve bizlere güvendiniz ve oylarınızla Partimizi desteklediniz. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır dedi.

Kürsüye ikinci gelen isim ise Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan oldu. Akcan, Büyükşehir Belediye Başkanımızla olan uyumlu çalışmamızın yararlarını gördüklerini belirtti ve Sayın Toçoğlu’nun da desteği ile Akyazı’ya çok önemli hizmetler getirdiklerini ve eserler kazandırdık dedi. Hasan Akcan, İlçe genelinde asfalt konusunda yüzde 80 oranında başarıya ulaştıklarını yüzde 20 gibi cüzi bir bölüm kaldığını belirtti ve zaten önümüzde daha 18 ay gibi önemli bir zaman dilimi var Allahın izniyle bu zaman zarfından tüm eksiklerimizi giderip Akyazı’ya daha mamur bir hale getireceğiz dedi.

Kongreye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da Akyazı’nın bizim gönlümüzdeki yeri başkadır diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi “ Büyükşehir olarak hizmetlerimizi İlçelerimize adil bir şekilde götürmeye çalışıyoruz. Ankara’da güç lü bir hükümetimiz olmamış olsaydı biz bu hizmetleri getiremezdik. Onun için partimizi ve iktidarımızı daha güçlü hale getirmek için 3 Kasım 2019 da yapılacak olan seçimi açık ara kazanmalıyız. Bunu başaracak güçteyiz. Yeter ki, biz AK Partililer olarak birlik ve beraberliğimizi bozmayalım”

İl başkanı ve Milletvekilleri de 2019’u adres gösterdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu’nun ardından kürsüye AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç geldi. Yapılmakta olan kongrelerin parti olarak kendilerini daha da güçlendirdiğini ve birlik ve beraberliği daha da pekiştirdiğine dikkat çekerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti “ Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek içeride ve gerekse dışarıya karşı dik durması ile Ülkemiz itibar kazanmıştır. İktidarımız süresi içinde Türkiye bir baştan diğer başa yeniden imar edildi. Birçok konuda çağ atladık devrimler yaptık. Otoyollardan tutun, hava alanlarına kadar birçok dev eserleri ülkemize kazandırdık. Bütün bunları birliğimiz beraberliğimiz ve de sizlerin partimize verdiğiniz destekle oldu. Bu konuda Akyazı Türkiye genelinde örnek gösterilecek bir İlçe. Sizleri yürekten tebrik ediyorum” İl Başkanı Kılıç konuşmasını Kasım 2019 da yapılacak olan seçimi mutlaka kazanmamız lazım. AK Parti olarak bunu başaracak güçteyiz çünkü biz her zaman zoru başarmış bir partiyiz diyerek tamamladı.

Milletvekillerinden ilk kürsüye Düzce Milletvekili ve Sakarya İl Koordinatörü Ayşe Keçir geldi. Keçir, Kongrelerin yenilenmek için bir fırsat olduğunu belirterek, hiç birimiz bulunduğumuz görevlerde daim değiliz. Bugün burada görev yapıyorsak yarın bir başka yerde görev yapabiliriz. Bu bir bayrak yarışıdır ve sevgi meselesidir. O nedenle bizim partimizde küslük asla olmaz olmamalıdır da dedi.

Koordinatör Milletvekili Ayşe Keçir’de 2019 seçiminin çok önemli olduğunun altını çizdi ve gönül almadan yüce milletimizin oylarını alamayız. Onun için kimseyi küstürmeden ve onlara sevecen yaklaşarak oylarını istemeliyiz ve almalıyız dedi ve bir televizyon programında daha çok yoksul aile reisleri para kazanamadıkları için eve geldiklerinde moral bozukluğu içinde eşlerini dövüyor diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu bu sözlerinden ötürü kınadı ve konuşmasını 25 Kasım Kadına yönelik şiddetle Uluslar arası mücadele ve dayanışma günü. İnşallah kadına şiddet bundan sonra sıfıra iner diyerek tamamladı.

Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Mustafa İsen’de Akyazı’nın Partileri için çok önemli bir yere sahip olduğunu büyük yürüyüşün mayalandığı bir İlçe olduğunu belirterek, verdiğiniz oylarla Marmara Bölgesinde birinci oldunuz. Sizleri kutluyorum ve bu birinciliğinizi Kasım 2019 da yapılacak olan genel seçimde de muhafaza etmenizi ve oy oranımızı daha da arttırmanızı sizlerden bekliyorum dedi.

Mustafa İsen, Türkiye’nin 7 düvele karşı mücadele ettiğinin altını çizdi ve dün akşam ABD Başkanı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızı aradı ve Soçi toplantısı ile ilgili bilgi aldı. ABD Başkanının Cumhurbaşkanımızı ve Partimizin Genel Başkanını araması önemli bir olaydır. Bunu Genel başkanımızın dik duruşuna bağlıyoruz dedi.

Kürsüye son olarak AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu geldi. Uncuoğlu’da Akyazılılara seçimlerde verdiği destek için teşekkür etti ve 2019 yılında yapılacak olan genel seçimlerde de aynı desteğinizi hatta fazlasını bekliyoruz dedi. Gün birlik ve beraberlik günüdür diyen Mustafa İsen, tüm partilileri daha fazla çalışmaya davet etti.

Telgraflar okundu

AK Parti Akyazı İlçe kongresine Cumhurbaşkanı v e AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Teşkilat başkanı Mustafa Aktaş, S akarya Milletvekilleri Şaban Dişli ile Ali İhsan Yavuz tarafından gönderilen telgraflar divan tarafından okundu okunan telgraflar büyük alkış aldı.

Kimler katıldı

Gerçekleşen AK Parti Akyazı İlçe kongresine konuşanların dışında Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve Yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları başkanları, CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, SESOB’a bağlı Odaların başkanları, Mahalle Muhtarları ile partililer katıldı.

Seçime geçildi

Konuşmaların tamamlanmasının ardından divan başkanı gündemde görüşülecek başka madde olmadığını belirterek şimdi yargı gözetiminde seçimlere geçiyoruz dedi ve toplantıyı sonlandırdı.

İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan ve tek listeyle girilen seçimde partili delegeler 19 asil yönetim kurul üyesi, 10 yedek yönetim kurulu yedek üyesi, 61 asil İl delegesi ile 31 yedek İl delegesini oylarıyla belirledi.

Listeye bakıldığında geçen dönem 25 6lan Yönetim Kurulu asil üye sayısının bu seçimde 20’ye düştüğü ve eski yönetimde 10 kişinin yerlerini korudukları ve 9 kişinin de yönetime yeni girdikleri görüldü.

Davut Kaya/Alaattin Onur

Editör: TE Bilişim