İlçe Yönetimleri Yenilendi

İlçe Gençlik Kolları kongreleri öncesinde temayül yoklamaları, mülakat ve istişare süreçleri ile detaylı bir çalışma gerçekleştirilirken İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olmak isteyen gençlerin başvuruları online bir form aracılığıyla toplanarak İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olmak isteyen gençlere de ilk kez mülakat yapıldı.

Tam 1270 Başvuru Yapıldı

İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olmak isteyen gençlerin başvuruları online bir form aracılığıyla toplanarak, yapılan mülakatlarla belirlenen İlçe Yönetim Kurullarında görev almak üzere 15 kişilik bir asil liste için ortalama 79 genç başvuru yaptı. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alamayan gençler hiçbir ilçede çalışmaların dışında bırakılmayarak İlçe Gençlik Kolları Yönetiminin komisyonlarında görevlendirilerek gençlik çalışmalarına dahil edildi.

Gençler Ana Kademelerde

İlçe Kongreleri sürecinde Akyazı, Hendek, Erenler İlçe Gençlik Kolları Başkanları İlçe Ana Kademe Yönetimine seçilerek Gençlik Kolları Bayrağını devrederken Akyazı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Öztürk, Akyazı İlçe Ana Kademe Yönetimine seçilmesinin ardından Yürütme Kurulunda Teşkilat Başkanlığı görevine atanarak, Hendek İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ise Yürütme Kurulunda İlçe Sekreterliği görevine atanarak Gençlik Kolları Teşkilatları adına gurur kaynağı oldular.

Her İlçede Gençler Var

İlçe Ana Kademe Yönetimlerine seçilen üç İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve Yürütme Kurulunda çok önemli görevler üstlenen iki İlçe Gençlik Kolları Başkanı dışında İlçe Gençlik Kolları Yönetimlerinde görev yapan bir çok genç İlçe Ana Kademe Yönetimlerine seçilerek “Gençler Dönüşüme Hazır” sloganını hayata geçirmek için ilk adımı atmış oldu.

10 İlçede Değişim 6 İlçede Devam

Gençlik Kolları kongre sürecinde performans, yaş, başka bir görev alma vb. nedenlerle Adapazarı, Akyazı, Erenler, Ferizli, Hendek, Söğütlü, Karasu, Karapürçek, Kocaali ve Taraklı İlçe Gençlik Kolları Başkanlıklarında bayrak değişimi olurken Arifiye, Geyve, Kaynarca, Pamukova, Sapanca ve Serdivan İlçe Gençlik Kolları Başkanları güven tazeledi.

Demir: “Söz verdiğimiz gibi...”

İlçe Gençlik Kolları kongre sürecini değerlendiren AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir: “Kongre sürecimizi başlatırken Gençlik Kolları Kongrelerinin yenilenme, tazelenme süreci olduğunu birlik ve beraberlikten asla taviz vermeden hareket edildiğine dikkat çekerek, ‘kongrelerimiz bizim bayram günlerimizdir’ demiştik. Yolun başında söz verdiğimiz gibi 16 ilçemizde ardımızda en küçük bir kırgınlık bırakmadan, büyük bir coşku içerisinde, salonlara sığmayan bir gençlik olarak, bayram havasında kongreler gerçekleştirdik. Emeği geçen, katkı sağlayan tüm genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yeni İlçe Teşkilatlarımızın ilçelerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, İlçe Gençlik Kolları Başkanlarımıza ve Yönetimlerine görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim