Kilometrelerce yol kateden Özkoç, “Bugün daha 5. Günümüz, onbinlerce kilometre daha yolumuz var. Sesimiz duyulana, adalet talebimiz yerini bulana kadaryürüyeceğiz” dedi.

NEYE Mİ YARAR ADALET!

Türkiye’de adalet mağduru yüzbinler için yollara düştüklerini ifade eden Özkoç, “Lütuf değil, hakkımız olan adaleti istiyoruz. Elde edinceye kadar da durmayacağız” dedi ve şöyle devam etti:

“Bizi birarada tutan, devletin çatısını oluşturan; adalettir. Adaleti kaybedersek, özgürlüğümüzü, kardeşliğimizi, cumhuriyetimizi, herşeyimizi kaybedebiliriz.

Ne işimize mi yarar adalet? Bir ülkede adalet olmazsa ne mi olur?

Şu olur; tek bir somut delil yokken bir milletvekili müebbetle yargılanabilir, 25 yıl hapse mahkum edilebilir.

İnsanlar, haklarında tek bir yasal, somut gerekçe yokken işten atılabilir, suçunun ne olduğunu bile bilmeden cezaevlerinde kurunun yanında yanabilir.

Çocuğunuzun yıllarca emek emek hazırlandığı sınavda, sorular cevaplarıyla birlikte birilerine servis edilebilir.

Siz, işe başvurup sıra beklerken yukardan listeler inebilir.Klasörler hazırlayıp teklif sunduğunuz ihaleler adrese teslim edilebilir.Yavrunuza kasteden birisi, elini kolunu sallayarak dolaşabilir.Kalp hastası bir insan, günlerce hastane kapılarını arşınlayıp kötüyüm yardım edin der, derman bulamaz ve evinde yaşamını yitirebilir.Sesinizi duyurmak için gittiğiniz Adalet saraylarında kapılar, yüzünüze kapanabilir.Yargı kararları hiçe sayılabilir.

Tüm gücümüzle şunu anlatmaya çalışıyoruz; Adalet, yaşamdır ve biz bu yaşam için mücadele veriyoruz.

“STATTAN VAZGEÇMEDİK, VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Bakın Sakarya’da Atatürk Stadı, gözümüzün önünde yok ediliyor. Statla ilgili yargı kararı var. Burası yeşil alan kalmalı, kamu yararına kullanılmalı diyor. Kimse dinlemiyor. Daha yeni stadın teslimi yapılmadan, apar topar satışa çıkarılıyor. Sadece 4 günde,onbinden fazla Sakaryalı imza verdi; bu işi istemiyoruz, vazgeçin dedi. Sakaryasporumuzun top koşturduğu yerde çocuklarımız spor yapabilsin, vatandaşlarımız biraraya gelsin, pikniklerimiz, konserlerimiz, bayramlarımız olsun istiyoruz. Kent içinde alışveriş merkezi yaparak Çark Caddemizi, Uzun Çarşımızı bozmayın, esnafımızı yok etmeyin diyoruz. Sesimizi duyuramıyoruz.Hala vakit varken, çözüm mümkünken sesimizi duyun.Hiçkimsenin, TOKİ’nin de, statı alan şirketin de mağdur olmayacağı bir çözüm bulabiliriz. Bu işten bir an önce vazgeçin. Her türlü demokratik tepkiyi gösterdik, derdimizi anlayın. Bizi zorlu yollara itmeyin. Ankara’dan İstanbul’a yaptığımız adalet yürüyüşünde, ben Engin Özkoç olarak, Sakarya için de, stadımız için de adalet arıyorum, talep ediyorum. Çalışmalarımızı,buradan da sürdürüyoruz, bilinmesini isterim. Stattan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Halkın malı, refahı, mutluluğu satılamaz. Bu adil değil, adaletli değil, yasal değil. Hakkımızı almak için her yolu deneyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Editör: TE Bilişim