Referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı, Serdivan’ın tüm mahallelerini karış karış gezerek, vatandaşlara 16 Nisan’da neden EVET denilmesi gerektiğini anlatıyor.

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ile birlikte Kuruçeşme Mahallesi sakinlerine misafir oldu.

Kuyruklu Yalanlarla Basite İndirgiyorlar

Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum öncesi siyasi üslupla ve nezaket dışında hareket ederek kampanya yürüttüğünü belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “Kuyruklu yalanlarla bu sistemi basite indirgiyorlar. Tabi insanlarımız buna inanmıyor. Hepimiz biliyoruz ki bu sistem Türkiye’nin yararına, menfaatine olacak. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dediği gibi; “Sadece Erdoğan için değil, her doğan için istiyoruz.” dedi.

Artık Söz De, Karar Da Milletin

Başka devletlerin oyuncağı olmamak ve daha güçlü bir millet olmak için sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar “Bizim tek derdimiz var; devletimizin, milletimizin güçlü olması, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın susmaması, başka bir derdimiz yok.” dedi.

Almaya ile müttefik olduklarını ama hiçbir zaman dost olmadıklarını hatırlatan Alemdar, Almanya 1945 yılında ağır kayıplarla savaştan çıkmış olmasına rağmen bugün nasıl oldu da bu kadar güçlü bir duruma gelebildi? Biz savaşa girmediğimiz halde nasıl bu duruma gelebildik? Çünkü bizim, biraz Fransa’dan biraz Almanya’dan toplama bir anayasamız var. Bizim büyümemizi engelleyemeyecekler. Artık söz de, karar da milletin.” dedi.

Yetkiler Daima Çatışmalar Çıkarmıştır

Cumhurbaşkanı genel sekreterliği yapmış biri olarak mevcut sistemin açmazlarını en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade eden AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, “Türkiye kağıt üzerinde parlamenter sistemle idare ediliyor gibi gözüküyor. Bu sistemi askeri darbeyle Kenan Evren yaptı. Şimdi kendinizi Kenan Evren’in yerine koyun. Nasıl bir yetkiyle donatırsınız kendinizi? Başbakana ne görevler verirsiniz? Yetkiler bölüşülmüş ama bu yetkiler daima çatışmalar çıkartmıştır.” dedi.

Bahçeli’nin Katkısıyla Sistemi Değiştireceğiz

Bu sistemin sürekli sorun çıkaran, her kriz anında ülkenin geriye gitmesine sebep olan bir sistem olduğunu belirten İsen, “Bu sistemi değiştirmek istiyoruz. Bu çağ dışı bir sistemdir, sürdürülebilir bir sistem değildir. Türkiye’nin ayağında bir nevi prangalar bulunmaktadır. Rahmetli Menderes’ten itibaren herkes bu sistemi değiştirmek istedi. Onlara nasip olmadı. Şimdi Sayın Devlet Bahçeli’nin de katkısıyla bu sistemi değiştirme imkânımız oldu.” dedi.

Ülke olarak Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerinden geçildiğine de değinen Mustafa İsen, “Biz 1915 sonrası sınırlar çizilirken hasta adam konumundaydık. Bugün o sınırların, o şekilde çizilmesine rıza göstermiyoruz. Türk ordusu onun için El Bab’tadır. Menbiç’tedir. Gerekirse Rakka’dadır. Musul’da da olacaktır. Kendi güvenliği için orada olacaktır. Türkiye’de bu sistemin yürütülebilmesi için krizlere neden olmayan yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı var. İşte bu 18 madde Türkiye’nin ihtiyacı olan sistemi getirmektedir.” dedi.

Editör: TE Bilişim