İl Kadın Kolları’nın Söğütlü’de düzenlediği programda konuşan Başkan Toçoğlu, “16 Nisan’daki referandumdan zaferle çıkarak çalışmalarımızın sonucunu inşallah istikrarlı, güçlü ve büyüyen bir Türkiye olarak alacağız” derken Milletvekili İsen,  “Kalan 15 günde uyumayacağız, yorulmayacağız ve 17 Nisan sabahı yeni bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi. Kılıç ise; Sakarya’nın 15 Temmuz’da olduğu gibi 16 Nisan’da da tarih yazacağını söyledi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Söğütlü’de düzenlenen programa katıldı. Nazar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programda AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Söğütlü İlçe Başkanı Adem Fidan, AK Parti Söğütlü İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Başkan’da hazır bulundu.

 

Kalıcı istikrar güven ve huzur

Programın selamlama konuşmasını yapan Söğütlü İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Başkan, “Ülkemiz için Cumhurbaşkanlığı Sisteminin genel faydaları kalıcı istikrar, güvenli ve huzurlu Türkiye, güçlü yönetim, güçlü Türkiye. Biz bunları mahallelerimizde anlatıyoruz. 70 tane sandık bazlı ziyaret, 12 mahalle de broşür dağıtımı yapıldı. Güçlü bir Türkiye için en sıkı şekilde çalışmaya devam edeceğiz derken; AK Parti Söğütlü İlçe Başkanı Adem Fidan, “Kendi kaderimizi, kendi geleceğimizi oylayacağımız 16 Nisan referandumu öncesinde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu buluşmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik programımız hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Güzelliklerin devamı için evet

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç; “16 Nisan’da önemli bir halkoylaması var. Ülkemiz 14 yıldır bir istikrar dönemi yaşıyor. Bu istikrarın sürmesi, hürriyetimiz, istikbalimiz, istiklalimiz için bu referandum çok önemli. TÜİK verilerine göre yaşanabilir iller arasında 2. sıradayız. ORC anketine göre en başarılı başkanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu 2. oldu. Kendilerine bizlere böyle bir şehirde yaşama imkanı sundukları için teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin devamı için 16 Nisan’da sandığa gideceğiz ve alnımızın akıyla bu referandumu tamamlayacağız.”

 

O neredeyse biz oradayız

Erenler’de bir ev toplantısında yaşadığı bir olayı anlatarak konuşmasına başlayan İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Ziyaret ettiğimiz evdeki hanımefendinin eşi yokmuş. Oturduk Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattık. O hanımefendi; ‘Kızım ben şimdiye kadar hiç masaya yumruğunu vuran lider görmedim, o neredeyse biz oradayız’ dedi. Biz kadınlar olarak 2002’den bu yana yapılanları görüyoruz. Bize verilen haklar devam edecektir. Bunun için güçlü Türkiye’nin kalıcı olması lazım. Bunu sağlamak için ise çok çalışmalıyız. Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde hepimiz çok daha rahat edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bıkmadan usanmadan çalışmaya devam

Söğütlü’de coşkulu bir ortamda kadın kollarıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yaklaşık iki aydır arazideyiz. 15 günümüz kaldı. Anayasa değişikliği neler getiriyor hemen hemen herkes öğrendi. Bundan sonra sandıklardan evetleri çıkarmaya odaklanacağız. Hanım kardeşlerimin işleri daha zor. Hem ev işleri, hem ülkemizin geleceği için çalışmakla uğraşıyorlar. Onların inanmışlıkları bizlere de güç veriyor. Çok az bir süre kaldı. Bıkmadan usanmadan çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. 16 Nisan’daki referandumdan zaferle çıkarak çalışmalarımızın sonucunu inşallah istikrarlı, güçlü ve büyüyen bir Türkiye olarak alacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

 

Daha güçlü bir destek

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, “Bir şeyi merak ediyorum. Sizlerin dışında Söğütlü’de bu kadar hanımı toplayabilecek başka bir güç var mı? Hz. Ali’ye atfedilen çok sevdiğim bir söz vardır. ‘Gözü olana gün ışımıştır.’ Şu coşkuyu gören Söğütlü’de sonucu kestirebilir. Biz sonucu biliyoruz ama amacımız yüzde 75 ve üzeri oy almak. Bunun için 15 günlük bir süremiz var. Bu 15 günde uyumayacağız, yorulmayacağız ve 17 Nisan sabahı yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Sizlerin sayesinde inşallah Söğütlü’den bugüne kadar aldığımızdan çok daha güçlü bir destek alacağız.”

 

Sakarya tarih yazacak

Referandum için son dönemece girildiğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Bu hafta içerisinde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Sakarya’ya geldi. Bir gün sonra TRT’de ‘Sakarya’yı unutamıyorum’ dedi. 2 gün sonra Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal geldi. ‘Sakarya’ya tekrar muhakkak geleceğim’ dedi. Bizim Sakarya’ya kim geliyorsa bir daha geleceğim diyor. Bizde misafirperverlik gerçekten çok güzel. Hanımlarımız bu işi erkeklerden daha çok sahiplenmiş görünüyorlar. Evlatları, torunları düzgün, istikrarlı, darbesiz, krizsiz bir ülkede yaşasın istiyorlar. Bu değişiklik Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsı ile alakalı bir konu değil, ondan sonrasını garanti altına alıyor. İnşallah Sakarya 15 Temmuz’da olduğu gibi 16 Nisan’da da tarih yazacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim