Şehir eşrafı ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Milletimizin önüne getirilen bu yeni yönetim modeli inşallah eğer düşündüğümüz gibi cereyan ederse biz ülkemizin önünün açılacağı ve artık daha güçlü olacağı kanaatindeyiz” derken; Milletvekili Üstün, “Bu sistem şuandaki sistemden çok daha iyi bir sistemdir. Okuduğumuzda anlayabileceğimiz bu olguları çarpıtmadan insanlara anlatmalıyız” dedi. Kılıç ise 16 Nisan’da milletin en doğru karar vereceğini söyledi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gerçekleştirilen özel programda şehir eşrafı ile bir araya geldi. Arya Hotel’de düzenlenen buluşmada Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak yer aldı. Başkan Toçoğlu, 16 Nisan’da ülke olarak çok önemli bir seçime gittiklerini vurguladı.

 

Bu süreci önemsiyoruz

Başkan Toçoğlu, “Önümüzdeki süreçle ilgili olarak sizlerle bir istişare toplantısı düzenlemeyi düşündük. Biz bu sürecin bir siyasi süreç olmasından ziyade ülkemizin geleceğine yönelik yeni bir sistemin tartışılması olarak bakıyoruz. Her şeyden evvel biz bugün gerek yerel yöneticiler gerekse hükümet olarak görevlerimizin başındayız ve görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi istikrarlı olmayan dönemlerde ne iş adamların ne de diğer kesimlerin önünü görmedikleri ortamda iş yapmaları mümkün değil. Zaten geçmiş günlere baktığımızda ülkemizde ne zaman bir sıçrama olmuşsa hep istikrarlı ve tek başına iktidarlar döneminde olmuştur. İktidarı pazarlık konusu yapan koalisyonlarda teklemişiz. İş başındaki insanlar iyiyse işler iyi gidecek. Yok, bizim düşündüğümüz anlamda iyi değilse işler kötü gidecek gibi bir anlayış kökten halletmemiz lazım. Bunu için bu süreci önemsiyoruz.”

 

Artık sistem sürdürülebilir olmaktan çıktı

“Artık bu sistem sürdürülebilir olmaktan çıktı. Dolayısıyla milletin önüne getirilen bu yeni yönetim modeli inşallah eğer düşündüğümüz gibi cereyan ederse biz ülkemizin önünün açılacağını ülkemizin artık daha güçlü olacağı kanaatindeyiz. 5 yılda bir seçim olacak. Bir sisteme bağlı duruma gelmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda sizlerin burada olmanızı önemsiyorum. Ziyaretimize teşrif ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum.”

 

Milletimiz en doğru kararı verecektir

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Referanduma doğru gidiyoruz. Türkiye’de bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğu ortak bir kanaat. Ama ondan sonrada herkes fikrini söylüyor. Hakikaten gittiğimiz platformlarda ciddi manada evete karşı bir ilgi var. Tabi bizde bunu talep ediyoruz. Biz bu sistemi yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli sistemini hem Türkiye coğrafyası hem de milletimiz açısından son derece doğru olacağı kanaatindeyiz. 16 Nisan’ın Türkiye için bir kader seçimi olacağını ifade ediyoruz. Ama milletimizin de en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

Sistemin sigortaları var

AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Yeni anayasa metni sadece AK Parti’nin ya da MHP’nin metni değil. İleride aksaklıklar çıktığında düzeltebilecek bir meclisimiz olduğunu şimdiden ifade ediyorum. Ama inanın bu sistem şuandaki sistemden çok daha iyi bir sistemdir. Bu sistemde bir diktatör çıkma imkanı yok. Yanlış yapılırsa ne olacağı soruluyor. Bunun için Anayasa Mahkemesi olduğu gibi orada oluyor. Muhalefet partilerimiz ya da diğer partiler her zaman gidecek o kararnamenin iptali için dava açabilecek. Bu sistemde artık kanunu milletvekili yapacak. Mecliste seçime götürebiliyor sistemi, Cumhurbaşkanı da seçime götürebiliyor. Onun için sistemin gerçekten burada sigortaları var. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimiyle meclisin seçimi aynı olacak. Okuduğumuzda anlayabileceğimiz bu olguları çarpıtmadan insanlara anlatmalıyız. Biz milletimizin terazisine her zaman inandık, güvendik ve saygı gösterdik. Bundan sonra da verecekleri karara sonuna kadar saygı göstereceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim